Најновије

Титов унук на рубу егзистенције: Јосип Јошка Броз "живи као пас"

Београдски Виши суд донео је одлуку после више од три деценије и окончао оставинску расправу, оставивши маршалове потомке без наследства.
Јосип Јошка Броз - без хаследства (Фото: Јутјуб)

Јосип Јошка Броз - без хаследства (Фото: Јутјуб)

Живим од 18.000 динара пензије, имам ћерку од 10 година, за коју плаћам алиментацију и 2.800 динара за њене часове француског. Жена ме је тотално упропастила, паре потрошила, кола продала, све ствари однела, тако да сам малтене остао на улици – каже унук Јосипа Броза Тита. Јосип Јошка Броз, унук доживотног председника СФРЈ, тврди да је његова Комунистичка партија све јача, те да ће на наредне изборе изаћи са Социјалистичком партијом Србије, којој доноси више гласова но што им је однео ПУПС. У интервјуу за Њузвик открива да никада није био у тежој животној ситуацији, јер од примања има само пензију од 18.000 динара. “Живим као пас”, рећи ће у искреном разговору, јер, осим презимена, од деде није ништа наследио.Тако је бар ових недеља одлучио београдски Виши суд, који је, после више од три деценије, окончао оставинску расправу, оставивши маршалове потомке без наследства. – Живим како морам. У стану не укључујем грејање, возим се аутобусом, људи ме часте, позову на ручак, а мени не треба дневно пет оброка, довољан је и један. Али кога уопште интересује што сада живим као пас. Јошка Броз каже да је Голи оток направљен за “преваспитавање” и да оно што се тамо догађало није стизало до Тита?! – Није било телевизије, ни радија, ни телефона… За Голи оток Тито је сазнао од Александра Ранковића, тек када је он отишао тамо и видео све па му пренео. То је био апсурд који није смео да се догоди. – Драгољуб Мићуновић прича да је био на Голом отоку, али нека каже шта је био тамо. Био је сарадник Службе. Према његовим речима Јованка Броз знала је све о Титу, а све приче о њој су чисте лажи. – Није хтела да га туче, није хтела да га убије, да се бори за власт… Она је само њему преносила шта се чује са стране и зато ју је требало склонити. Знам да њени записи постоје, она је ноћима нешто куцала, а не зна се где је то завршило. Објављивањем њених мемоара чула би се права истина.
Прочитајте још:Породица Албанца који је ломио крст на српској цркви оболела од тешке болести, а он је умро од рака?! (ВИДЕО)ПРОВЕЛА НЕКОЛИКО ДАНА СА БОТОВИМА И САЗНАЛА: Не раде за сендвич!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА