Најновије

НАГРАБУСИО: Објављена потерница за бившим председником! Боливија тражи Моралеса због тероризма!

Боливијско тужилаштво објавило је у среду потерницу за донедавним председником те државе Евом Моралесом оптужујући га за "тероризам и подстицање на побуну", јављају боливијски медији.

Ево Моралес (Фото: Јутјуб)

Оптужбе против Моралеса засноване су, како пише Разон, на видео-снимку разговора некадашњег председника са сарадницима, из којег произилази да је Моралес планирао да "блокира градове и остави их без хране" како би зауставио побуну.

Ево Моралес добио статус избеглице у Аргентини

Оружане снаге Боливије претходно су саопштиле да су наредиле ваздушне и копнене операције како би "неутралисале" оружане групе које делују ван закона.

Протести и немири у Боливији почели су након одржавања избора крајем октобра, на којима је Ево Моралес победио. У нередима је до сада убијено троје људи, а више од 300 је повређено.

Ево Моралес је средином новембра, након скоро четрнаест година владавине, поднео оставку на место председника Боливије. Претходно је командант оружаних снага Вилијамс Калиману у изјави новинарима затражио повлачење Моралеса. Калиман је свој позив упутио неколико сати након што је Моралес пристао на одржавање нових председничких избора, пошто је Организација америчких држава (ОАС), која је била посматрач на изборима, утврдила "јасну манипулацију".

Моралес је, убрзо после тога, отишао у Мексико.

Прочитајте ОВДЕ  све о прљавој игри Америке.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА