Најновије

Мандић: Црна Гора је први пут против Србије и Русије

ПОДГОРИЦА - Андрија Мандић, лидер Нове српске демократије, приликом недавне посете Москви, предложио је представницима Јединствене Русије (председник Дмитриј Медведев) да због антируске политике Демократске партије социјалиста Мила Ђукановића раскину Споразум о партијској сарадњи! Интервју Андрије Мандића за "Вечерње новости" преносимо у целости.
Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Андрија Мандић (Фото: Јутјуб)

Андирја Мандић истиче да је власт у Подгорици због увођења санкција и окретања од Русије нанела велику срамоту црногорском народу. Русија је историјски и вековни пријатељ, а Србија и Црна Гора не би постојале као државе да није било подршке велике руске империје. Поред овог, према Мандићевим речима, руски туристи су најбројнији у Црној Гори, а за овдашње скромне капацитете и услове, троше огромне количине новца. Купили су више од 70.000 стамбених јединица, поседују и друге некретнине, а 15.000 Руса се доселило у Црну Гору. - Власт се ипак сврстала на страну руских противника. - Срамота! Црна Гора се први пут у својој историји сврстава у исти војнички строј са Албанијом и Турском, супротно од Русије и Србије! Руски пријатељи често истичу чињеницу да више од хиљаду година припадамо истом цивилизацијсаком кругу и да штетна одлука Владе Црне Горе о приступању НАТО, супротно вољи грађана, може трајно да поремети тај складни историјски однос. - Већ неколико дана Црну Гору тресе нова афера, везана за нестанак 13 писама из полицијске фиоке. - Ово је, иначе, земља афера. Када је Мило Ђукановић 1997. преузео апсолутну контролу и завео диктатуру у Црној Гори, многобројне афере су пратиле такав стил и начин владања. Од шверца цигарета и других криминалних радњи, бестидне и свуда присутне корупције, крађе избора и референдума до данашњих писама, хапшења... Овде се афере и проблеми константно понављају. У демократским земљама, када се деси нека афера, притисак јавног мњења је такав да политичар мора да одступи од власти. У данашњој Црној Гори носиоци тих афера попут ДПС управо аферама учвршћују неограничену власт. Афера "Снимак" легитимисала је ову партију као криминалну организацију подешену за крађу избора, а она због тога није претрпела никакву штету. Чак су јој поједини представници бриселске администрације уделили аплаузе, величајући наводне успехе у примени демократских стандарда. Нажалост, овде су афере постале природно стање живота и док се не промени власт, то ће бити главна карактеристика овог режима и целог друштва. - Део опозиције се одазива на позиве Ђукановића, али не и Демократски фронт. - То је изненађење. ДФ је покретао више иницијатива са другим опозиционим странкама, али смо добијали негативне одговоре, а некада и ћутање. Повремено је наше протесте подржавала СНП. Док су игнорисали наше позиве, они су на сваки позив шефа парламента и Владе били спремни на разговоре! Надам се, ипак, да ће се пробудити и остатак опозиције и схватити да само смена владе Мила Ђукановића доноси добро народу. Једино прелазна влада без Ђукановића и председника парламентарних странака, може створити услове за прве фер и демократске изборе.
Прочитајте још:РУСИЈА ЈЕ НАША НАЈВАЖНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА: Ово су захтеви са црногорских демонстрација!Црногорски гејеви ускоро стају пред матичара
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА