Најновије

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: Гадафијеве милијарде у рукама Блеровог брата!

ЛОНДОН - Сер Вилијам Блер, старији брат бившег британског премијера Тонија Блера, пресудиће, сва је прилика, ко треба да управља Либијским инвестиционим фондом (ЛИФ).
Моамер ел Гадафи (Фото: Flickr)

Моамер ел Гадафи (Фото: Flickr)

ЛИФ је 2006. године основао пуковник Муамер ел Гадафи, који свргнут и убијен током арапског пролећа и НАТО интервенције 2011. године. Имовина ЛИФ процењује се на око 67 милијарди америчких долара. "Вилијем Блер, брат бившег премијера Тонија Блера, треба да буде постављен за судију у дугогодишњем процесу за утврђив ање управника над Либијским инвестиционим фондом", пренео је јуче Ројтерс позивајући се на изворе обе стране у спору. Имовина ЛИФ-а је након рушења режима и зверског убиства Гадафија замрзнута одлуком УН, да би се спречиле евентуалне трансакције најближег пуковниковог окружења у егзилу. Судбина замрзнутих "Гадафијевих милијарди" и њихова тачна локација до данас нису познати јавности. Познато је да је ЛИФ пласирао средства у око 500 компанија и холдинга широм света и да је уложио скромних осам одсто капитала на финансијско и тржиште некретнина на Западу.
Прочитајте још:ШОЈБЛЕ У ПАНИЦИ: Путин жели да подели Европу, не дајмо муТрамп најављује велику промену: Поштоваћу међународно право!
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА