Најновије

Македонцима прекипело: Бранимо ЕУ од ње саме!

Македонски председник Ђорђе Иванов оценио је да је Македонија директно на удару избегличке кризе и да је доведена у ситуацију да брани Европску унију од ње саме.
Мигранти (Фото: Јутјуб)

Мигранти (Фото: Јутјуб)

У колумни за британски „Телеграф“ уочи европског самита о мигрантској кризи у понедељак, Иванов је написао да помоћ Европске уније у решавању мигрантске кризе пре свега треба да буде усмерена према Македонији и Грчкој која је тренутно најслабија карика у Европи. Иванов је истакао да Европа до сада није показала свест за решавање проблема мигрантске кризе, укључујући и то што је пропустила да интегрише Балкан, преносе београдски медији. – У уједињеној Европи данас има више зидова него што је подељена Европа имала за време „Хладног рата“. Док се Грчка суочава са опасношћу од хуманитарне кризе, на границама Балкана су распоређене армије које су у стању приправности – навео је председник Македоније. Према његовим речима, Македонија се свакодневно суочава са покушајима илегалних улазака у земљу, оштећивањем државне и приватне имовине, употребом фалсификованих пасоша, насилним актима миграната против безбедносних снага на граници… Њихова намера је, навео је Иванов, да избегну процес регистрације и безбедносне провере. – Парадокс је што се све то дешава на територији државе која је део Шенгенске зоне. Доведени смо у ситуацију да Македонија брани ЕУ од ЕУ – навео је македонски председник.
Прочитајте још:НЕЗАПАМЋЕНО НЕВРЕМЕ: Црна Гора без струјеСУКОБ У БУТЕЛУ: Православци кренули у одбрану крста од Шиптара! (ВИДЕО)
Извор: Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА