Најновије

ОРБАН СРУШИО ДОГОВОР: Уложио вето на турски план за мигранте

Мађарски премијер Виктор Орбан одбацио је план ЕУ о директном распоређивању избеглица из Турске у европске земље, саопштио је вечерас портпарол мађарске Владе Золтан Ковач.
Виктор Орбан (Фото: Xinhua)

Виктор Орбан (Фото: Xinhua)

„Он (Орбан) је уложио вето на план према ком би се мигранти и тражиоци азила директно премештали из Турске у Европу“, рекао је Ројтерсу Ковач. Ројтерс је нешто раније пренео изјаву неименованог званичника ЕУ да лидери Уније не могу да се договоре око споразума о турском плану за решавање избегличке кризе. „Неким земљама се заиста допада идеја, али не могу да прихвате договор вечерас због веома кратког времена за припрему“, рекао је тај званичник. Лидери тих земаља ће, како наводи, поздравити амбициозније предлоге Турске, али не могу да ускладе све тачке споразума вечерас. „Потребна су нека разјашњења. Радићемо интензивно на томе наредних дана“, рекао је он.

Турски предлог

Турска је у замену за активно учешће у решавању миграционе кризе у Европској унији од лидера земаља-чланица овог савеза затражила да се пре пролећа уведе безвизни режим за кратка путовања турских грађана у ЕУ, рекао је дипломатски избор у Бриселу. „Турска је тражила да се безвизни режим уведе пре пролећа“, рекао је саговорник РИА Новости. Како је раније саопштено, премијер Турске Ахмет Давутоглу је у понедељак у Бриселу изнео нове предлоге лидерима земаља-чланица Европске уније у вези с миграционом кризом. А шта је још Давутоглу тражио од Уније, прочитајте ОВДЕ.
Прочитајте још:
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА