Најновије

Почиње студентска кампања "Имам права на то, никад у НАТО!"

БЕОГРАД - Неформална група „Студенти за истину“, која је организовала дигиталне кампање против резолуције о Сребреници, против уласка Косова у УНЕСКО и за промоцију Дана Републике Српске, одлучила је да са својим колегама у матици и дијаспори организује нову кампању под називом „Имам права на то, никад у НАТО!“.
Почиње студентска кампања "Имам права на то, никад у НАТО!" (Фото: Фејсбук)

Почиње студентска кампања "Имам права на то, никад у НАТО!" (Фото: Фејсбук)

Како истичу "Студенти за истину", на овај корак су се одлучили "увидевши да се Србија налази пред најтежим периодом који подразумева приближавање НАТО-у и притисак да Србија уђе у НАТО". "Након ратификовања закона којим се НАТО-у дају привилегије потпуног пролаза кроз Републику Србију, потпуног имунитета и могућности коришћења државних и приватних објеката и инфраструктуре, а верујући да говоримо у име преко 4.000 студената који су у нашој кампањи потписали петицију против резолуције о Сребреници, сматрамо да је свако приближавање Србије НАТО-у угрожавање њене безбедности, независности, њеног суверенитета, а о емотивним разлозима, који су испуњени хиљадама гласова који вапе за правдом и искупљењем, да не говоримо", наводи се у саопштењу. "Студенти за истину" сматрају да је НАТО представљао и да представља највећу опасност по безбедност Србије, те ће своју кампању, поред употребе друштвених мрежа, водити и преко акција на терену, трибина, конференција и текстова, који ће имати стручно-научну форму. Ова неформална студентска група подсећа на три агресије на српски нард од стране НАТО - у Републици Српској Крајини 1995. године, Републици Српској 1995. године и СР Југославији 1999. године. "Србија се налази на опасној прекретници да о њеној судбини одлучују они који су је до јуче бомбардовали, а и данас јој отимају најсветији део територије – аутономну покрајину Косово и Метохију. Сматрамо да процес који траје пуних седамнаест година мора да се заустави, а да би у томе успели Србија и српски народ морају добити прилику да јавно кажу да не желе у НАТО нити желе НАТО на својој територији", закључују "Студенти за истину".
Прочитајте још:„НЕ БОЈТЕ СЕ СРБИ“: НАТО генерал покушава да ублажи тензијеЦИА НАЈАВЉУЈЕ БАЛКАНСКИ РАТ? Православни савез срушиће Велику Албанију!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА