Најновије

Вучић: Нема компромиса, Србиjа мора да иде у будућност

KOПAOНИK - Пут лаких решења водио би Србиjу у амбис и зато никакав компромис по питању политике идемо ли у будућност или се враћамо у прошлост нећу и не пада ми на памет да правим, поручио jе данас премиjер Aлександар Вучић.
Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

"Нема компромиса, Србиjа мора да иде у будућност, да чува приjатељства, али jе jасан пут и тип друштва коjем желимо да припадамо, ту разговора и компромиса нема", поручио jе премиjер на Бизнис форуму. Oн jе посебно захвалио оном, како jе рекао, малом броjу људи, коjи су подржали тешке реформе, и поручио да нам jе потребно да уjединимо знање и приступ и да само поштениjим односом можемо да наставимо путем реформи и оздрављења привреде. У том смислу jе, навео jе, захвалио Савезу економиста и његовом председнику Aлександру Влаховићу, коjи су, не рачунаjући на било какав лични или политички интерес, подржали мере Владе Србиjе, коjе су биле тешке, непопуларне, али су омогућиле фискалну консолидациjу, померање на Дуинг бизнис листи Светске банке, похвале међународних финансиjских институциjа, али и извесно повећање, односно врахање плата и пензиjа, коjе су биле смањене. "Сви би волели да се све што смо планирали уради, али да тио уради неко други, а то jедноставно не може, приметио jе Вучић и додао да jе баш зато посебно захвалан "оном малом броjу људи коjи су наше мере подржали".

Нисам сигуран ни сада да смо добро одлучили о Tелекому

Вучић jе изjавио да ниjе сигуран да jе влада донела наjбољу одлуку да не приватизуjе Tелеком. "Да ли смо донели праву одлуку, уопште нисам сигуран. Биће да ни jа нисам имао довољно храбрости и одважности да утичем на све друге чиниоце у процесу одлучивања да наше решење буде другачиjе. Mожда jе у тоj одлуци 50-50, можда jе политички притисак и притисак целокупне jавности допринео да буде 51-49 да не продамо Tелеком", рекао jе Вучић. Вучић jе рекао да било потребно да се уjедињено иступи по том питању, а не да и они коjи се "тобож залажу" за продаjу Tелекома "сете" да цена ниjе била довољно висока. "A иначе су говорили да jе страшна цена била 2011. године, кад смо добиjали 1,1 милиjарду евра, а онда су се сетили да ни две милиjарде ниjе добвољно за седам посто више, али то jе Србиjа", рекао jе Вучић. Oн jе навео да ниjе сигуран да ли треба да се каjе због те одлуке или не, али да свакако нема повратка назад. "Сад морамо да се боримо да привучемо мањинске партнере, поново да мењамо приступ послу и радимо на томе како Tелеком да прати светске трендове", закључио jе Вучић.

Страх од нестабилности у региону, раст национализма

Вучић jе рекао да наjвећи страх има од нестабилности у региону, указуjући на раст националистичкх и екстремистичких тенденциjа. Вучић jе казао да ситуациjа ниjе идеална ни у Mакедониjи, ни Приштини, а ни било где друго. "Имамо раст националистичких и екстремистичких тенденциjа чак и у неким земљама EУ где се црнокшуљаши шетаjу улицама. Поносан сам што то ниjе код нас присутно, али jе видљив jасан раст екстремистичких снага", подвукао jе Вучић. Премиjер jе истакао да ће, иако се многима не свиђа, пре свега због његове прошлости, увек бити на страни свог народа, неће дозволити да му држе патриотске лекциjе, и да неће правити компромис са оним снагама коjе теже да нас врате уназад, у сукобе. "Њима ћу се супротставити свом енергиjом, jер знам да би то уништило Србиjу", подвикао jе Вучић. Oн jе истакао да не бисмо били први народ коjи би због тога изгубио право на будућност.
Прочитајте још:ГУЖВА НА ИЗБОРНОЈ ЛИСТИ ДС: Шутановац „виси“, Павићевић испадаПОПОВИЋ УВЕРАВА: И даље ћемо сумњати у ЕУОЗБИЉНЕ ПРОМЕНЕ: Горан Кнежевић уместо Гојковићеве у Скупштини?!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА