Најновије

УТЕРУЈЕ СТРАХ У КОСТИ! Ово је нова руска ракета против које је амерички штит бескористан (ВИДЕО)

Руска напредна интерконтинентална балистичка ракета "Рубеж РС-26", која би требало да постане оперативна током 2016. године, потпуно је заинтригирала војне стручњаке широм света, оцењује "Росискаја Газета", а преноси Спутњик.
(Фото: militaryrussia.ru)

(Фото: militaryrussia.ru)

Како се наводи у извештају о овом моћном оружју, почетком марта на кинеској телевизији један војни експерт нахвалио је карактеристике ове ракете оцењујући да она "уноси страх у срца страних војски. - Руска нова ракета РС-26 у свом лету стално мења путању тако да се тешко може срушити - изјавио је аналитичар. Када су га питали о америчком ракетном штиту, он је изјавио да је потпуно бескористан против РС-26. - Ова је ракета боља чак и од познате Топољ-М ракете, бојеве главе су јој суперсоничне те стално мењају своју путању. Неке од њих ће пробити било какав ракетни штит и погодити мету - појаснио је он Оно што ову ракету чини посебном је чињеница да у својих 80 тона носи 1.2 мегатона, а потенцијални домет износи 11.000 километара, што значи да може погодити све мете у САД. - Новој ракети смањено је време "бустер" фазе на испод пет минута, што значи да радари у Европи неће имати времена да региструју лансирање. Русија је сада потпуно сигурна, за разлику од осталих - нагласио је аналитичар. Иначе, у извештају се такође наводи да се Рубеж покреће с мобилног лансера директно у вис, затим на одређеној висини заузима борбени правац и наставља лет по балистичкој путањи, а у силазној путањи на неколико стотина километара пре циља бојева глава неочекивано понире према земљи и наставља лет као крстарећа ракета.
Прочитајте још:Сирија се мора штитити, зато је Русија данас штити!Жириновски: Вратити царску заставу Русије и избацити термин „председник“!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА