Најновије

НИСУ ЛЕПИ АЛ' СУ ГЛУПИ: Колико странци (не) познају Балкан

Питања која су упућења студентима са разних подручја у погледу начина оцртавају не само незнање, већ су често и увредљива.
Планета тоне у незнању (Фото: pixabay.com)

Планета тоне у незнању (Фото: pixabay.com)

Боли глава од незнања Западњаци често не знају довољно о томе што се догађа на нашим просторима, па зато и постављају питања која су неретко и увредљива. Један портал замолио је младе из земаља бивше Југославије да напишу која су најглупља питања која су им странци постављали. На порталу је истакнуто како “западњаци“ често не знају довољно о догађајима који се одвијају на Балкану, па је то један од најчешћих разлога зашто имају предрасуде према овим просторима. Америчка верзија географије је, рецимо: Венеција, ако није у Паризу свакако је у Француској. Ово су нека од питања која су странци постављали: “Зар Словенија није аргентинско јело?“ - Словенија “Значи, ти причаш сибирски?“ – Србија “Има ли у Македонији великих зграда?“ – Македонија “Има ли у Хрватској факултета?“ – Хрватска “Значи, рат се завршио, зар не?“ – Босна и Херцеговина “Има ли у вашим продавницама Нутеле?“ – Албанија “Када ћете напустити Совјетски Савез?“ – Хрватска
Прочитајте још:„Без тебе“ прича о трагичној авионској несрећиДИЗАЈНЕРИ ПРОЛУПАЛИ: Нови модни тренд је, веровали или не, пиџама!
Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА