Најновије

ПЈОНГЈАНГ СПРЕМАН ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ: Кимова армија ослобађа Јужну Кореју од САД!

ПЈОНГЈАНГ - Северна Кореја саопштила је данас да је њена војска спремна за муњевит рат против јужнокорејских и америчких снага које спроводе здружену вежбу и да "ослободи целу Јужну Кореју", јавила је државна севернокорејска агенција.
Војска Јужне Кореје (Фото: Јутјуб)

Војска Јужне Кореје (Фото: Јутјуб)

КЦНА је пренела саопштење Генералштаба Војске Северне Кореје, у којем се наводи могућност "превентивног напада на непријатељске групе" које учествују у вежбама Јужне Кореје и САД. Јужнокорејско министарство спољних послова позвало је Пјонгјанг да прекине провокације, наводи агенција Јонхап. Оружане снаге Јужне Кореје и САД почеле су 7. марта заједничку војну вежбу на Корејском полуострву. Северна Кореја прети да ће спровести нуклеарне нападе на обе земље, оценивши те маневре као припрему за инвазију на њену територију. Око 300.000 јужнокорејских и око 15.000 америчких војника учествује у овогодишњим вежбама. Вежбе би додатно могле да угрозе односе две Кореје које су технички и даље у ратном стању, јер су после завршетка Корејског рата (1950-1953) склопиле само примирје, али не и мировни споразум.
Прочитајте још:„ПОГРЕШИО САМ…“ Обама признао грешку НАТО интервенције у Либији и свргавања Гадафија!ТРАМП ОТКАЗУЈЕ СКУПОВЕ: Кандидатура се претворила у насилне сукобе супротстављених страна! (ВИДЕО)
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА