Најновије

Нови напади украјинске армије

ДОНБАС - Украјинска армија не престаје са нападима на положаје војске Новорусије, а ноћас и јутрос су жешћи напади извршени на место Попасној, у Луганској народној Републици.
Призор са фронта - украјинска армија (Фото: ЈуТјуб)

Призор са фронта - украјинска армија (Фото: ЈуТјуб)

Напади су вршени из ватреног оружја, као и лаком артиљеријом, односно, борбеним механизованим возилима и минобацачима. Реч је о преко 60 напада, а у месту Красногоровко је украјинска армија користила тешку артиљерију калибра 122 милиметра и испаљено је 18 пројектила. Напади су забележени широм Донбаса, па су тако нападани и Маринка, Опитној и Песка, те цео низ других места. Подсећамо, Едвард Басурин, главнокомандујући у министарству одбране ДНР, јуче је оптужио ОЕБС да не чини ништа да стабилизује ситуацију у месту Јасиноват које је већ неко време место окршаја. Басурин је рекао да је тамо погинуо већ 31 украјински војник и да то Кијев покушава да заташка. Власти Новорусије већ неко време упозоравају да Украјина довлачи све више артиљерије на линије раздвајања, а реч је о моћним ракетним системима и све указује на то да би украјинска армија могла покренути велики напад у циљу освајања Донбаса.
Прочитајте још:ОБОРЕН МИГ-21 ИЗНАД ОБЛАСТИ ХАМА: Кукавице опет убиле пилота на падобрану!ПОКУШАЈ АТЕНТАТА НА ТРАМПА: Тајни агенти га панично опколили на бини! (ВИДЕО)НОВА САЗНАЊА: Исламска држава зарађује стотине милиона долара – али не од нафте!
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА