Најновије

Кери: Исламска држава изгубила три хиљаде квадратних километара територије у Сирији

Терористичка организација ИД је у протекле три недеље изгубила три хиљаде квадратних километара територије у Сирији, а 600 терориста је убијено, изјавио је државни секретар САД Џон Кери.
Џон Кери (Фото: Јутјуб)

Џон Кери (Фото: Јутјуб)

Кери је на министарском састанку у Паризу, на којем се разговарало о ситуацији у Либији, Сирији, Јемену и Украјини, нагласио да ће се наставити притисак на борце ИД. Министри спољних послова Француске, Немачке, САД, Велике Британије и Италије и висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини приметили су побољшање ситуације у Сирији, изјавио је министар спољних послова Француске Жан Марк Ејро на састанку у Паризу. „Приметили смо прогрес, али он треба да се шири и настави“, рекао је француски министар. Ејро је истакао неопходност поштовања режима прекида ватре на територији Сирије и обезбеђивања доставе хуманитарне помоћи становништву. „Следећег уторка тај конфликт улази у шесту годину. Међусиријски преговори треба да буду обновљени у понедељак. Не треба скривати да ће они бити сложени, али хоћемо поново да истакнемо своју подршку умереној опозицији која је донела смелу одлуку да дође у Женеву и седне за преговарачки сто“, изјавио је Ејро. Данас ће у Женеви бити обновљени свеобухватни међусиријски преговори под покровитељством УН. Учесници преговора ће током нове рунде расправљати о новој влади, уставу и будућим парламентарним и председничким изборима.
Прочитајте још:ТУРЦИ ПРЕТЕ: „Минираћемо“ сиријске мировне преговоре у Женеви!(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА ПЛАЖИ: Викали су „Алаху акбар“ и пуцали на све што се крећеПУТИН СТИЖЕ У СЛОВЕНИЈУ, САД ДИЖУ УЗБУНУ: Вашингтон се плаши пробијања међународних санкција Москви
Извор: Восток

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА