Најновије

Шешеља не хапсе у хашком року!

БЕОГРАД- Процес изручења Војислава Шешеља Хагу формално је започео, али он неће бити окончан до 31. марта за када је Трибунал заказао изрицање пресуде лидеру радикала.
Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

То произлази из писма које је Влада Србије послала Хашком суду, а које носи ознаку - строго поверљиво. Тим документом, Београд је испунио налог хашких судија да их до 15. марта известе о евентуалним тешкоћама које прате изручење Шешеља. Извори "Вечерњих новости" преносе да је Србија поново изнела све контроверзе које прате процес лидеру радикала. Политички, главни аргумент Београда је да је Хаг затражио изручења Шешеља усред кампање за ванредне парламентарне изборе на којима су већ пријавили учешће и радикали. Његово хапшење би, према проценама, могло да угрози политички стабилност у земљи и да наруши демократски процес. Са друге стране, Београд је показао кооперативност са Трибуналом обавестивши га да је поступак изручења Шешеља званично покренут пред Вишим судом у Београду. Лидер радикала требало је да буде саслушан у Специјалном суду у Београду пре четири дана, али је саслушање одложено из, како је наведено у саопштењу Суда, процесних разлога. Шешељ је рекао да је, како је њему објашњено, до одлагања дошло јер претресно веће Међунардоног трибунала није доставило одговор на захтев Србије поводом одређених процесних питања. Он је више пута поновио да ће се одазвати на позиве српских судова, али да неће добровољно отићи у Хаг.

Писмо за УН

Влада Србије припрема и писмо Савету безбедности Уједињених нација како би их обавестила о свим невољама које је нашој држави задао Хашки трибунал у процесу против Војислава Шешеља и предмету против троје радикала - Вјерице Радете, Петра Јојића и Јове Остојића. Биће речи о томе да је Трибунал неоправдано одужио случај, да су Шешеља пустили у Србију мимо консултација са Владом и без државних гаранција, а да сада хитно траже његово изручење усред изборне кампање.
Прочитајте још:ШЕШЕЉ: Дачић је бесан што му странка пропада!Тито обећао Косово АлбанијиКристиан Каш: Да сам Србин борио бих се против НАТО-а свим срцем! (ВИДЕО)
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА