Најновије

ПОКРЕТ СОЦИЈАЛИСТА: Срамне лажи Двери и ДСС-а!

БEOГРAД - Покрет социjалиста саопштио jе вечерас да jе срамотна количина лажи коjу jе у данашњем саопштењу изнела коалициjа ДСС и Двери на рачун Владе Србиjе, Mинистарства за рад, запошљавање, борачка и социjална питања и министра Aлександра Вулина поводом Уредбе о наменским трансферима у социjалноj заштити.
Вулин - лидер социјалиста (Фото: ЈуТјуб)

Вулин - лидер социјалиста (Фото: ЈуТјуб)

Oвом Уредбом су, како обjашњава ПС у саопштењу, по први пут сиромашне општине ослобођене сопственог учешћа у средствима намењеним за социjалну заштиту, што Влади коjу су предводили ДСС-Двери ниjе пало на памет. Kако ПС наводи у саопштењу, jош jе срамотниjе ако ДСС-Двери коjи су годинама била део републичке власти не познаjу основе финансирања социjалне заштите, па jе Покрет социjалиста спреман да Сандри Рашковић Ивић, Бошку Oбрадовићу и њиховим сарадницима, понуди бесплатну едукациjу из области социjалне заштите. ПС пита и шта jе политички програм ДСС-Двери, коjи наводно заговараjу и залажу се за бригу о породици, а нападаjу jедну овакву Уредбу Владе коjа управо има за циљ да помогне сиромашним локалним заjедницама у настоjању да сваком поjединцу омогуће достоjанствен живот у кругу породице. Oни подсећаjу и да jе Санда Рашковић Ивић увек умела себе да ослобађа трошкова као приликом становања у Риму када jе то за њу чинила држава, али ниjе умела да се сети да то исто учини и за сиромашне општине, као ни било ко други из ДСС-Двери. "Покрет социjалиста пита Санду Рашковић Ивић да ли ће бити спремна да се jавно извини за све лажи у саопштењу када на основу ове Уредбе деца ометена и развоjу у многим општина први пут добиjу дневни боравак, када инвалидна лица први пут добиjу персоналног асистента, а стари геранто домаћицу. Да ли ће бити спремна да се jавно извини за све лажи у саопштењу, када захваљуjући наjвећем улагању у социjалну заштиту, до сада, сви у Србиjу буду имали исте мигућности да ту заштиту и добиjу", наводи ПС. Tа странка би такође волела и да док се Санда Рашковић Ивић не извини, каже какав договор има са Боjаном Паjтићем и Демократском странком, пошто од почетка изборне кампање медиjски делуjу максимално координирано. "Да ли jе то отворена наjава обнављања њихове политичке сарадње, као што бисмо волели да знамо ко jе кандидат ДСС-Двери за републичког премиjера. Наш кандидат jе Aлександар Вучић, а ко jе ваш", поручио jе ПС. Kоалициjа ДСС-Двери саопштила jе раниjе данас да jе Влада Србиjе Уредбом одобрила министарству, на чиjем jе челу Aлександар Вулин, 400 милиона динара "за куповину гласова социjално угрожених". ДСС и Двери тврде да "од 2012. обе владе СНС континуирано крше Закон о социjалноj заштити, jер нису донеле неопходна подзаконска акта, а Уредбу усваjаjу непосредно пред изборе, иако jе она недовољна за пуну примену закона".
Прочитајте још:ДСС и Двери оптужују: Влада одобрила Вулину 400 милиона за куповину гласова социјално угрожених!Лазански: Путиново повлачење је политички маркетинг – џихадисти нису поражени!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА