Најновије

Пајтић најавио митинг у Београду

НОВИ САД - Председник Демократске странке (ДС) Бојан Пајтић најавио је за 25. април у Београду велики митинг те странке против актуелног режима.
Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Пајтић је у Новом Саду уочи почетка политичке трибине коју је ДС организовао поводом 25. година од оснивања странке, рекао да ће митинг бити одржан истог дана када је СНС планирала митинг у Новом Саду. "Митингом ДС жели да покаже да не прихвата отимање имовине и да не прихвата социјалну и медијску угроженост грађана од стране режима Александра Вучић", рекао Пајтић. Он је навео да напредњаци митинг у Новом Саду 25. априла организују да би, како је казао "тобоже славили годишњицу републичке владе", и додао да је "републичка влада по последњој провери била на адреси у Београду". "Данас смо сведоци да актуелни режим и физички угрожава своје политичке противнике, јер шаље своје батинаше на скупове политичких неистомишљеника и због тога ћемо организовати митинг да покажемо да се са тим не слажемо", казао је Пајтић. Председник политичког савета ДС Драгољуб Мићуновић рекао је новинарима да је ДС била прва странка која је "запалила" барјак слободе после 40 година недемократског режима. Демократска странка је спасла образ Србије и када су многе странке ратовале била је на бранику угледа Србије, рекао је Мићуновић. "ДС мора да пружа отпор и не треба само да нас неко тапше по раменима и говори да смо најлепши и најбољи, већ морамо да градимо демократију, али не да бисмо се додворили Америци или Европи, већ да бисмо изградили бољу државу", казао је Мићуновић.
Прочитајте још:Шта је позадина: Тадић зарађује више него икад али нико не зна где и шта ради?Опет на биралишта: Покрајински избори да краја године?!
Нагласивши да је ДС створена у време диктатуре а да јој је циљ да створи друштво без диктатуре, Мићуновић је закљуцио да докле год постоји ДС у Србији нико не може бити диктатор и нико не може угушити слободу. На трибини у сали Радничког дома у Новом Саду говорили су и портпаролка ДС Александра Јерков, посланица у Скупштини Србије Аида Ћоровић и председник Независног друштва новинара Војводине Динко Грухоњић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА