Најновије

ПОБЕДА ТРАМПА БИ ДОВЕЛА ДО НОВОГ ТЕРОРИСТИЧКОГ НАПАДА: Повећале би се и регрутације џихадиста?!

Уколико би Доналд Трамп победио на америчким председничким изборима, то би могло да угрози светску економију, повећа претње од терористичких напада и подстакне трговински рат САД са Мексиком и Кином, оценила је британска истраживачка група “Ekonomist intelidžens junit” (EIU).
Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Претњу коју по свет представља Трамп, ЕИУ је оценио са оценом 12 од могућих 25. То је иста оцена коју је добила и евентуална џихадистичка претња глобалној економији. За ту оцену постоји неколико разлога – Трампов отпор према слободној трговини, оптуживање Кине за “манипулацију валутом”, заговарање убијања породица терориста, као и предлог да се копнена војска пошаље у Сирију да би се борила против Исламске државе и преузела сиријска нафта, преноси Би-Би-Си. То је први пут да ЕИУ евентуалну победу неког председничког кандидата на америчким изборима оцењује тако високом бројком. – Његове војне претензије према Блиском истоку погодовале би регрутацији нових џихадиста, што би повећало претњу у региону и шире – наводи ЕИУ. Иако ЕИУ не очекује да ће Трамп победити своју демократску противницу Хилари Клинтон, у извештају се каже да, када би се то догодило, САД би се суочиле са повећаном терористичком претњом и економским падом.
Прочитајте још:КОНВОЈ САА КРЕНУО ИЗ ЛАТАКИЈЕ: Тамо где су се упутили водиће се следећа велика битка (ФОТО)АМЕРИКА У СТРАХУ: Нове санкције Северној Кореји – превентивноПРЉАВА АМЕРИЧКА КАМПАЊА: Tрампов снимак „демонизуjе слику о Русиjи“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА