Најновије

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ОВОГ ДЕЧАКА ОСТАВЉЕНОГ ДА УМРЕ? Ево како данас изгледа (ФОТО)

Пре нешто више од месец дана свет су потресли снимци из Нигерије на којима се види изгладнели трогодишњи дечак кога је становништво оптужило да је вештац.
Остављен да умре (Фото: принтскрин)

Остављен да умре (Фото: принтскрин)

Спасла га је хуманитарна радница Ања Рингрен Ловен и дала му име Хоуп, што на енглеском језику значи нада. Рингрен Ловен је сада објавила фотографију на којој се види насмејани дечак у далеко бољем здравственом стању од оног из прошлог месеца. "Оног дана када сам носила овог слатког, малог дечака први пут нисам била сигурна хоће ли преживети. Њему је сваки дах био борба и нисам желела да умре без имена, без достојанства, па сам га назвала Хоуп", написала је Рингрен Ловен на Фејсбук страници своје организације, која у Нигерији помаже деци оптуженој за вештичарење. "Хоуп је за мене посебно име. Није то само због његовог значења, већ и онога што сама слова представљају. Пре много година сам та слова истетовирала на прстима, јер то мени значи 'Помози једној особи сваки дан'", додала је, пише Алџазира.

Милионска донација

Дечак је био напуштен у подручју Ојо на основу оптужби за вештичарење, а Рингрен Ловен му је тада дала воду и храну. Фотографија је подстакла људе да донирају више од милион долара њеној организацији, која помаже деци оптуженој да практикују вештичарење. "Када смо чули да дете има само три године, нисмо ни размишљали. Одмах смо реаговали. Малишан у тим годинама не може дуго преживети сам на улици", казала је тада.
Прочитајте још:
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА