Најновије

ЕУ ОКРЕЋЕ ЦЕО СВЕТ ПРОТИВ РУСИЈЕ: Брисел позвао чланице УН да се прикључе санкцијама!

БРИСЕЛ - Званични Брисел је позвао чланице УН да се прикључе санкцијама против Руске Федерације, а очекује се да ће неке земље под утицајем Вашингтона и Брисела то и учинити.
ЕУ (Фото: ЈуТјуб)

ЕУ (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, иако је све више гласова у Европи да се односи са Русијом побољшају, те да санкције буду укинуте, изгледа да се "тај филм" још дуго неће гледати. ЕУ је у свом саопштењу истакла неприхватљивим "одвајање Крима од Украјине", те означила још једном Русију као фактора који води агресивну политику и крши међународна права. Брисел је поднео Уједињенима Нацијама званично Резолуцију под бројем 68/282 која ће бити разматрана у Њујорку од стране чланица УН-а, а којом се позива на увођење санкција против Русије. Реч је о томе да ЕУ позива чланице УН-а да уведу санкције против Русије које би биле аналогне оним које је против Русије увела Европска Унија. У саопштењу Брисела се овим поводом истиче да Русија представља претњу по међународну безбедност, као и да крши међународна права. Немачки министар економије Зигмар Габријел је позвао јуче чланице ЕУ да до лета буду укинуте санкције Руској Федерацији, али ЕУ иде у потпуно другом правцу. Поред Немачке, идеја укидања санкција Русији је све гласнија и у Италији и Француској које су тешко погођене ратом санкцијама и лошим економским односима Русије и ЕУ.
Прочитајте још:АПЕЛУЈУ НА ЕУ: Немачка тражи укидање санкција РусијиСА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА: Жестоки сукоби са џихадистима код Деир ез-Зора (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА