Најновије

Никада немојте користити детерџент у овим ситуацијама

Детерџент свакако јесте најефикаснији начин да оперете судове, чак и да, када журите, уклоните флеку са одеће коју сте сличајно направили док сте ручали... Али и његова употреба има извесну границу - ево у којим приликама никада не треба да користите детержент, колико год он добар био.
Детерџент не користити у машини са судове, за прање стакла итд... (Фото: Википедија)

Детерџент не користити у машини са судове, за прање стакла итд... (Фото: Википедија)

1. Док перете аутомобил

Ако сте већ присталица ручног прања аутомобила, обавезно користите профи средство за чишћење. Детерџент за судове једноставно неће на исправан начин неговати каросерију ваших кола.

2. У машини за судове

У искушењу сте да посегнете за флашом детерџента, када вам понестане прашка за машинско прање судова? Па, мораћете да избришете ту идеју из главе. Детерџент прави превише сапунице у машини, а и таблете и прашак за машинско посуђе свакако боље и ефикасније чисте посуђе од остатака хране. Притом, може се десити да детерџент направи толико велику сапуницу да она једноставно почне да "куља" из машине.

3. У веш машини

Баш као што је случај и са машином за судове, и овде постоји ризик од превеликог пенушања. Плус, детержент једноставно нема довољно велику "снагу" да добро опере одећу.

4. Док чистите прозоре или ретровизоре

Ако желите да прозори у вашем дому блистају, "прескочите" употребу детерџента. Он оставља ружне трагове.

5. Не уклањајте флеке са осетљивих тканина

Крпица са мало детерџента и воде на њој може да послужи да уклоните изненадну мрљу са ваше одеће, али престаните да користити овај трик када су осетљиве тканине у питању. Сваку скупљу ствар од квалитетнијег материјала, ипак, сачувајте за машинско или фино ручно прање. Прочитајте још:
ОТКАЧЕНО: Ево како да спремите цео оброк у машини за судове! (ВИДЕО)ДРЕВНИ СВЕТИ ЗАЧИН: Лечи, малте не, све – спречава и малигна обољења!
Извор: dnevno.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА