Најновије

ВУЧИЋ ИЗЕТБЕГОВИЋУ: Не измишљај, већ боље пронађи оне што су Србима вадили очи!

БEOГРAД - У одговору на наjновиjе политичке претње председаваjућег председништва БиХ Бакира Изатбеговића, премиjер Србиjе Aлександар Вучић данас jе навео:

Александар Вучић (Фото: Танјуг принтскрин)

Жао ми jе што Бакир Изетбеговић измишља да било ко из Београда прети Босни и Херцеговини. Kао председник владе Србиjе то нисам чинио ни пре, ни за време, а ни после било какве изборне кампање. 
Истина jе само jедна и потпуно недвосмислена. Бакиру изетбеговићу ниjе било потребно ни два дана по окончању изрицања пресуде Радовану Kараџићу да покрене инициjативу, уместо за коначним помирењем, он износи предлог за правну и политичку освету над Србима.
Tиме jе Бакир Изетбеговић претио Србиjи, а ми ћемо његове претње толерисати, jер не знам шта би била алтернатива. Претпостављам да jе Бакир Изетбеговић случаjно пренебрегао чињеницу да се, пре свега, говорило о политичком насиљу, што свакако jесте била његова наjава ревизиjе тужбе за геноцид. 
A, што се тиче насиља, са поносом истичем да се у Србиjи сви злочини и свака врста насиља итекако кажњаваjу. 
Било би добро кад би Бакир Изетбеговић показао више воље да злочини над Србима у БиХ буду расветљени, а убице и криминалци приведени правди. Mакар они за коjе постоjе живи сведоци да су људима вадили очи само зато што су Срби. Tо би, сигуран сам, био добар почетак провођења права и правде и важан допринос политици мира на Балкану.
Србиjа jе у потпуности посвећена миру и помирењу и никаквим жалбама и тужбама, и политизовањем поjединачних случаjева, кривца за сукобе неће тражити ни у бошњачком народу, нити у било ком народу са простора бивше Jугославиjе", навео jе премиjер Вучић.
Изетбеговић jе наjавио да ће, ако буде нових елемената, а на основу пресуде изречене ратном лидеру босанских Срба Радовану Kараџићу у Хашком трибуналу, БиХ покренути ревизиjу поступка по тужби против Србиjе за агресиjу геноцид. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА