Најновије

"ДОШАО САМ ДА СЕ СУОЧИМ С АЖДАЈАМА": Почуча открио како је прешао румунско-српску границу и шта планира (ВИДЕО)

Радомир Почуча, бивши новинар ТВ Пинка и некадашњи портпарол ПТЈ, након повратка у Србију открива разлоге због којих се вратио у земљу и како је изгледало прелазак преко границе, где је приведен и како су се понашали према њему у притвору.

Радомир Почуча (фото: Јутјуб принтскрин)

- Дошао сам у суботу редовним летом у Темишвар. Око поноћи сам прешао румунску границу, нормално су ми ударили печат. Нашу границу сам заобишао. Нисам се крио, нормално сам био обучен, фармерке и дукс. Браду сам обријао још у Москви – објашњава Почуча. Бивши новинар, који је почетком 2014. године отишао да ратује у Украјину, приликом привођења, био је у возилу са још тројицом пријатеља, када их је зауставила саобраћајна полиција.
- Возили смо ка једном пријатељу, када су нас зауставили саобраћајци негде пред Ковином. Затражили су нам документа. Показао сам им пасош и рекао ко сам. Привели су ме тада у ковинску полицију – наводи Почуча.
Како је објаснио, није имао намеру да се крије, већ да се у недељу јавно појави на НАТО скупу на Тргу републике у Београду и јавно обрати народу:
- Нисам хтео да се кријем. Свестан сам био да морам да се суочим са свиме што ме чека у Србији. Хтео сам да одржим говор, а потом и да се предам полицији, који су обезбеђивали сам скуп.
На питање како су се опходили према њему у притвору Почуча објашњава да је изненађен брзином којом је све решено.
- Морам да похвалим и рад полиције и инспектора јер се све брзо завршило. Уз залагање мог адвоката скинули су ме и са потернице, али су ми одузели пасош. Такође, морам да се јављам полицији два пута месечно – каже Почуча.
Иако је у Русији мога да има један сасвим нормалан живот, Почуча објашњава да се пре свега вратио због својих најмилијих, али и како би се суочио са "својим аждајама."
- Победу не можеш очекивати ако бежиш од битке. У сваком случају вратио сам се да се суочим са својим аждајама - прича Почуча.
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА