Најновије

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ О ШЕШЕЉУ: "Он је симбол ширења мржње, сањаће о великој Србији, али иза решетака"

Хрватски медији од јутрос активно прате и припремају се за изрицање првостепене пресуде Војиславу Шешељ у Хашком трибуналу: сложни су у оцени да Шешеља чека дуга робија.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Индекс пише да је "идеолог и организатор масовних српских злочина" најавио да ће у подне одржати конференцију за новинаре у седишту СРС. Индекс наводи и да је лидер радикала оптужен у три тачке за злочине против човечности, те у шест тачака за кршење закона и обичаја ратовања.

"Јутарњи лист" Шешеља именује као "симбол ширења мржње и ратнохушкачке политике". "Јутарњи" такође спекулише и о висини казне која би лидера СРС могла вратитги у хашку ћелију:
"Шешељ је јуче поновио да очекује да ће бити осуђен на 25 година затвора. Тужилаштво је тражило казну од 28 година затвора. Ако би Хаг и Шешеља пустио након одслужења две трећине казне, као што је удовољио већини осуђених (...) за сваку казну већу од 17 година мораће се вратити у притвор.", пише овај лист, а додаје и да Шешељ данас "маргинални политичар", те да његова пресуда не може битније утицати на односе Србије и Хрватске.

24сата.hr отворено поручује радикалу: "Шешељ ће иза решетака сањати о слободи, а не о Великој Србији!". Такође, наводи се да је "промотер великосрпске политике, познат по опсесивном понављању идеје о граници на линији Карловац - Карлобаг - Вировитица, био “анђео смрти”: уживао је у ширењу мржње...".

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА