Најновије

ЛАЗАНСКИ О ПРЕСУДИ ШЕШЕЉУ: Ово ће бити шок за Хрватску која му је већ пресудила!

Након Радована Крааџића који је у Хагу осуђен на 40 година, трибунал донео је пресуду у којој проглашава да Војислав Шешељ није крив по свих 9 тачака оптужнице.

Мирослав Лазански (Фото: Медија центар Београд)

Аналитичар Мирослав Лазански каже да је пресуда помало изненађујућа, али добра вест за Србију.
- Колико је то добра вест за Шешеља лично и за његову породицу, то је добра вест и за Србију - рекао је Лазански и додао да ће ослобађајућа пресуда изазвати шок у региону.
- Пре свега мислим на Хрватску и Босну, дакле у оном делу где је федерација БиХ, али још већи шок за Загреб јер они су Шешељу скоро пресудили.
Према његовим речима, ово показује да је помирљива политика Владе Србије успела да се наметне у очима Европе што доприноси регионалној стабилности и Хаг није могао да игнорише овакву врсту политике, тако да је ово, како каже наш саговорник, заправо и победа мировне политике Владе Србије.
- Без обзира колико је Хаг као трибунал у многим случајевима био склон другима и врло оштар према Србима, пред крај постојања Хашког трибунала, показује да ипак настоји да на неки начин се покаже праведним - објашњава Лазански.
С друге стране напомиње да је Хашки трибунал имао малу правну аргументацију да Шешеља било како осуде.
Подсетимо, Међународни кривични суд за бившу Југославију (Хашки трибунал) оптужио је у јануару 2003. Војислава Шешеља да је подстицао злочине против човечности и за кршење закона и обичаја ратовања на подручју Хрватске, Босне и Херцеговине и Војводине. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА