Најновије

САМО НАПРЕД, СПРЕМНИ СМО: Лавров о жељи Запада да питање Украјине реши на фронту

Сергеј Лавров учествује на састанку Савета Федерације где се расправља о његовој кандидатури за место министра спољних послова Руске Федерације.

Запад жели да реши сукоб у Украјини на бојном пољу, а Русија је за то спремна, рекао је Сергеј Лавров на састанку Комитета Савета Федерације за међународне послове на ком се расправља о његовој кандидатури за место министра спољних послова Руске Федерације.

"Ако желе на бојном пољу, даћемо им на бојном пољу", поручио је Лавров.

Москва је више пута указивала да је спремна за мировне преговоре о украјинској кризи, али да се у обзир узме актуелна ситуација на фронту, подсетио је Сергеј Лавров.

Предстојећа конференција о Украјини која ће се одржати у Швајцарској има за циљ да постави ултиматум Русији, објаснио је Лавров и додао да, као таква, не одговара Москви.

О тој конференцији већ дуго причају сви они који желе да победе Русију на фронту, појаснио је.

Надлежни комитет Савета Федерације одржава консултације о поновном именовању Сергеја Лаврова на место шефа Министарства спољних послова.

Белоусов: Има на чему да се ради када је одбрана у питању

И Андреј Белоусов, кога је Владимир Путин предложио за новог министра одбране, се налази на састанку комитета Савета Федерације за одбрану и безбедност где се његова кандидатура разматра.

Неопходно је решити бирократске проблеме у Министарству одбране, нарочито оне у вези са бенефицијама за војнике, изјавио је Андреј Белоусов у Савету Федерације.

Предложени руски Министар одбране напоменуо је да у том ресору има још доста ствари над којима треба радити, а тичу се медицинске подршке оних који долазе на отпуст или ротацију из зоне СВО, као и стамбеног збрињавања учесника Специјалне операције.

САДА И ЗВАНИЧНО! Значајан напредак у области Харков, Руси мељу све пред собом (МАПА)

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА