Најновије

НЕМЦИ ХИТНО ТРАЖЕ СРПСКЕ РАДНИКЕ: Ево које услове захтевају!

Медицинске сестре и техничари из Србије позивају се да ступе у радни однос у Немачкој, јер је Национална служба за запошљавање, у сарадњи са германским институцијама објавила пети по реду конкурс за запошљавање већег броја страних радника.

Немци траже раднике из Србије (Фото: pixabay)

Посао је у болницама и домовима за стара лица, на месту асистента за здравствену негу до признавања дипломе у Немачкој, а након признавања дипломе кандидати би били ангажовани на пословима квалификованог здравственог радника.
На оглас се могу јавити незапослени и запослени кандидати, без обзира да ли су пријављени на евиденцију НСЗ. Услови за конкурисање су: минимум завршена средња медицинска школа, образовни профил медицинска сестра/техничар или педијатријска сестра/техничар, положен стручни испит за медицинску сестру/техничара, односно педијатријску сестру/техничара, познавање немачког језика на минимум А2 нивоу и да кандидати нису дуже од три године ван струке. Обезбеђена је помоћ у језичкој и стручној припреми, посредовању при закључивању радног односа под истим условима као за особе које већ раде у Немачкој, као и у праћењу одласка и при интеграцији у Немачкој. Сви пријављени кандидати који испуњавају услове конкурса биће позвани на разговор са представницима одељења ЗАВ, на којем се утврђују стручне, личне и језичке квалификације кандидата, наводи се у саопштењу НСЗ. У случају позитивног исхода разговора, кандидати ће бити позвани да учествују у пројекту у циљу стицања даљих квалификација (Б1 сертификат Гете института) и стручне припреме, посредовања при запошљавању, уз обавезу да ће уколико дође до запошљавања нострификовати диплому у Немачкој. Први циклус разговора са представницима ЗАВ-а је планиран у мају 2016. године, када ће бити позвани сви кандидати који испуњавају услове конкурса, а пријавили су се закључно са 28. априлом 2016. Текст конкурса се налази на интернет сајту Националне службе за запошљавање:  www.nsz.gov.rs. За све додатне информације кандидати се могу обратити свом саветнику за запошљавање у надлежној филијали НСЗ, као и миграционим сервисним центрима НСЗ. Иначе, сарадња између НСЗ успостављена је са немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) и Централом за рад и посредовање са странцима Немачке савезне агенције за рад (ЗАВ), објавила је пети конкурс за запошљавање већег броја српских медицинских сестара и техничара у Немачкој. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА