Најновије

ПРОСУЛИ СТЕ ТЕЧНОСТ ОД КИСЕЛИХ КРАСТАВАЦА? Кад прочитате ово, више никад то нећете учинити!

Сви смо већ то прошли: тегла краставаца је празна, а онда бацимо течност у судоперу или у ве-це шољу. Али када погледате ову листу, наћи ћете дефинитивно бар једну или две употребне сврхе за ову течност, које имају своје квалитете.

Кисели краставци (фото: Јутјуб принтскрин)

1. За опекотине од сунца.
Умочите вату у течност од краставаца и намажите опекотине од сунца. Сирће у течности помоћи ће да се кожа смири.
2. У коктелу
Неће бити лако да убедите госте да пију коктел од киселих краставаца. Али овај једноставан рецепт је одушевио више од једне особе: Узмите шејкер и убаците лед заједно са једном мером водке и мере течности од киселих краставаца. Добро промешајте и сипајте у чашу од мартинија. Убаците један мали краставац и попијте. И запамтите да пијете одговорно!
3. Против мамурлука
После журке и много алкохола, ваше тело је дехидрирано, а болни мамурлук је на путу. Пре него што одете на спавање, попијте мало течности из киселих краставаца и видећете (али и осетићете) да ће вам бити много боље када устанете!
4. Да спречите грчеве и болове у мишићима
Многи тренери препоручују да попијете 1/4 чаше течности из киселих краставаца (и воде) после сваког тренинга како бисте освежили ваше тело.
5. Против горушице и мучнине
Краставци се обично киселе у мешавини сирћета и меда. Оба састојка су одлична за ваш стомак. Мали гутљај ове течности пре јела и можете да зауставите стомачне проблеме.
6. Против прехладе и бола у грлу
Када се појаве први симптоми, прогутајте једну кашику ове течности. Сирће је једнако добро као и сируп против кашља, а и природније је.
7. За кување
Можете да користите ову течност у вашој салати или као замену за сирће. Можете чак и да је помешате са јогуртом како бисте направили дресинг за зелену салату, салату од јаја, рибу или кромпир. Неки користе ову течност како би маринирали месо да би постало мекше.
8. Да одржите храну свежом
Ако сте појели све краставчиће, онда ставите тврдо кувана јаја, лук и бели лук у теглу са остатком течности како бисте овој храни дали фину ноту, али и како би трајали дуже. Овај трик такође функционише и са конзервираним поврћем као што је парадајз, грашак и артичоке.
9. За чишћење бакарних предмета
Само ставите мало ове течности на сунђер и орибајте бакарне предмете како би опет засијали.
10. Служи као ђубриво и као убица траве
То звучи можда чудно, али ова течност је веома добра у оба случаја. За биљке као што су љиљани, који воле кисело земљиште, ова течност ради као ђубриво. Трава у вашој башти може лако да нестане ако је полијете са овим.
Извор: Hefty

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА