Најновије

ПЉУШТЕ ЗАБРАНЕ: И Диковић и Ђурић непожељни у шиптарској "држави"

Након забране уласка на територију јужне српске покрајине Војиславу Шешељу, данас је донета одлука и о забрани уласка за генерала Љубишу Диковића. Како тврде из СНС-а, и директору канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије и високом функционеру те странке Марку Ђурићу, данас је онемогућен улазак на Космет.
Директору Канцеларије за Косово и Метохију Марку Ђурићу такозване приштинске власти забраниле су улазак на КиМ, речено је на конвенцији Српске напредне странке у Грачаници. Ђурић, који је и члан ГО СНС-а, није се појавио на конвенцији странке у Грачаници јер му није дозвољено да уђе на територију Косова и Метохије, речено је на скупу. Заменик директора Канцеларије за КиМ Дајман Јовић изјавио је да Ђурићу "властодршци у Приштини" нису дозволили да данас буде на КиМ.
"“Ђурићу се забрањује слободно кретања по КиМ данас, када КиМ слободно шетају стотине белосветских терориста, окорелих бруталних убица, сабораца истих оних који убијају недужне грађане по Паризу, Бриселу и другим европским метрополама"”, рекао је Јовић. Вероватно заборавивши да је због могућег доласка Војислава Шешеља у Косовску Митровицу претходних дана дигнут цео "безбедносни систем" квазидржаве, Јовић је нагласио да "властодршцима у Приштини", док се ови први слободно шетају, сметају Марко Ђурић, Александар Вучић и Српска напредна странка, нико други и једино они. Раније данас шиптарски "министар иностраних послова" Петрит Селими донео је одлуку којом се начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић проглашава за непожељну особу и забрањује му се улазак на Космет. Како се наводи, основ за доношење те одлуке је у "споразуму између Косова и Србије, којим се МИП Косова овлашћује да даје дозволе за улазак српских званичника на Косово". Селими се у забрани позива на наводе Фонда за хуманитарно право Наташе Кандић, у вези са ратним злочинима у Рудници, због којих је предводници ове организације судском одлуком наложено да плати високу одштету генералу Диковићу. Извор: агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА