Најновије

ВУЧИЋ НА ЗАВРШНОЈ КОНВЕНЦИЈИ: Биће вам онако како гласате у недељу

Пре почетка завршне изборне конвенције СНС-а која је одржана у Арени, присутнима се видео поруком обратио Антонио Лопез Истуриз, генерални секретар Европске народне партије (ЕПП) који је истакао да је лидер СНС-а Александар Вучић најзаслужнији за реформу Србије и њен европски пут и да је ЕПП због тога поносна.

Вучић на завршној конвенцији (Фото: facebook.com/vucicaleksandar)

Након десетоминутних овација које су пропратиле његов излазак на сцену, присутнима се обратио лидер Српске напредне странке Александар Вучић - Ја сам драги пријатељи, написао 20 страница говора, нисам спавао... Објавићу га на сајту странке, сад ћу да говорим из главе... Нема само Асмир трему - рекао је Вучић на почетку свог говора. Он је оценио да предстојећи избори, 24. априла, нису избори који ће одредити његову, него будућност Србије. - Ово нису избори за моју, него за будућност ове земље. За нашу Србију, за вашу будућност у којој свако треба да одговори на једноставно питање, колико верује у себе и у Србију - рекао је Вучић и поручио присутнима да ће им у наредне четири године бити онако како буду гласали у недељу. Према његовим речима, досадашња Влада, на чијем је челу био, направила је темеље за уредну и стабилну државу, подигла углед у свету и стабилизовала државне финансије, па Србија више није пред банкротством. Вучић је изразио забринутост због тога што, како сматра, и даље постоји опасност да се Србија "врати у тешка времена", јер су његови противници сложни у жељи да се уједине и врате земљу у период када је она пљачкања и када су компаније разаране, односно када су политичари и тајкуни, без страха од казне, узимали кредите које нису планирали да врате. Лидер СНС је признао да је грешио, као сваки човек, и да није постигнуто све оно што је обећано, али је рекао да је радио напорно, да је дао све од себе и да се борио за све грађане Србије. - Страшно много зноја мора још да се пролије док се не уради све што је потребно. Има оних који олако обећавају да ће се све вратити на старо, као да је тада било добро, али нека... Нека причају и вређају, имају на то право, не љутите се на њих. Мржња и приче су једино што им је преостало, то само њима наноси штету, не нама - рекао је Вучић. Вучић је поновио да ће Србија остати војно неутрална, али да ће са свима желети да има добру сарадњу и да гради мир.
Он је захвалио симпатизерима СНС на енергији коју су уложили и, како је рекао, на честитој кампањи коју су водили и замолио их да аплаузом поздраве пензионере, који су поднели велики терет реформи, и да им се тако одуже за њихово стрепљење и разумевање. Док је премијер држао говор подсетио је и на увреде од партнера из досадашње владе претходних дана, не прецизирајући да говори о СПС-у.
Ареном су се заорили звиждуци, али је Вучић рекао да "не жели да им одговарају увредама". - То би значило да смо исти као они, а нисмо - рекао је Вучић. - Они нас каменом, ми њих победом - завршио је Вучић свој говор. Занимљиво је да је конвенцији присуствовао и министар културе Иван Тасовац који је иначе кадар СПС -а. На конвенцији је, поред осталих, говорио и атлетичар Асмир Колашинац, као и Драгче Милановић, пензионер, Александар Луковић који обавља стручни надзор на градилиштима и Предраг Прокопић, студент Правног факултета. 
Специјални гости на конвенцији су Алфред Гузенбауе,р бивши аустријски канцелар, бивши италијански премијер Франко Фратини и Сергеј Железњак, заменик председника Руске Думе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА