Најновије

ПОЧЕЛА ПРЕДИЗБОРНА ТИШИНА: На снази ноћас од поноћи до недеље у 20 сати

БЕОГРАД - У поноћ је почела предизборна тишина која ће трајати до затварања бирачких места у недељу у 20 часова. У току тих 68 сати забрањена је предизборна кампања и слање политичких порука.
Кршењем изборне тишине сматра се изборна пропаганда, одржавање предизборних скупова на јавним местима и објављивање процена резултата гласања. Поред тога, забрањено је и постављање и дељење пропагандног материјала у близини бирачких места.
Грађани Србије у недељу 24. априла гласају за нови сазив Скупштине Србије, посланике покрајинског парламента и одборнике локалних самоуправа, а бирачка места биће отворена од седам до 20 сати.
Грађанима ће бити обележен прст спрејом од специјалног нерастворљивог УВ мастила, видљивог под посебном светлошћу УВ лампе, а онима који се у моменту затварања бирачких места, 24. априла у 20 сати затекну на биралиштима, биће омогућено да гласају.
Гласачки листић штампан је на папиру боје ПАНТОНЕ 5315У, лед сива, док ће контролни лист за проверу исправности гласачке кутије штампан на папиру боје ПАНТОНЕ 691У, односно прљаво розе боје.
Штампање образаца за избор народних посланика биће у 33 варијанте на 12 различитих језика, у зависности од општина.
На ванредним парламентарним изборима бирачи ће моћи да гласају за 20 листа, а Републичка изборна комисија дужна је да званичне резултате саопшти најкасније до 28. априла у 20 часова. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА