Најновије

ЦЕСИД НА ОСНОВУ 90,6% ПРЕБРОЈАНИХ ГЛАСОВА: СНС 49,2%, СПС 11,3%, СРС 7,9%, ДС 5,9%, ДЈБ 5,7, ДСС 5,1, СДС 5,0%!

Према овим подацима, и листа ЛДП-СДС-ЛСВ освојила је 5,0 одсто гласова. Остале листе нису прошле цензус.

Александар Вучић без еуфорије (Фото: Јутјуб)

Програмски директор ЦЕСИД-а Ђорђе Вуковић је, на почетку обраћања новинарима, рекао да ЦЕСИД не може да уради финалну пројекцију, имајући у виду како се мењају ствари.
- Ради се о неколико стотина гласова који одлучују, а имамо око 40.000 гласова који ће доћи, а нису урачунати у нашу пројекцију – гласови из иностранства, затвора и са Косова и Метохије - објаснио је Вуковић. Он је казао да, на основу узорка од више од 82 одсто, СНС осваја 49,9 одсто гласова, СПС 11,6, СРС 7,8, ДС 5,9, Доста је било 5,2, СДС-ЛДП-ЛСВ и Двери-ДСС по 5 одсто гласова.
Вуковић је истакао да је јасно да се стабилизовао тренд око СНС, ДС, да СПС држи двоцифрени број, СРС има стабилан број гласова. Што се коалиције Двери-ДСС тиче, он указује да се морају сачекати резултати са Косова, јер се може претпоставити да ће тамо имати добре резултате.
Такође и за СДС-ЛДП-ЛСВ може очекивати да ће, на основу резултата ЛСВ у Војводини, оставрити бољи резултат. Када је реч о Покрету Доста је било Вуковић је подсетио да још недостају резултати великих места у Београду, где би тај покрет могао освојити још гласова.
Што се Војводине тиче СНС је освојио 45,1 одсто гласова, СПС 8,8, ДС 8, СРС 7,2,СВМ 6,5, ЛСВ 6,1, Доста је било 4,1, СДС-ЛДП 3, Двери-ДСС 3. Вуковић је истакао да ће резулати са изборних места пристизати још током ноћи па ће ЦЕСИД да их објављује преко сајта.
Он је подсетио да се ради о прелиминарним резултатима, а да финалне коначне може имати само РИК.
Вуковић је нагласио да се се остварила ноћна мора за организације које се баве изборним проценама, јер никада до сада није било у парламенту странака са тачно 5,0 одсто гласова, а сада имамо три странке које су око цензуса. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА