Најновије

СРБИЈА И ОДКБ: Нагласак на сарадњи са Русијом, Белорусијом и Јерменијом

На маргинама 5. Московске конференције о међународној безбедности, министар одбране Зоран Ђорђевић састао се данас са генералним секретаром Организације сарадње о колективној безбедности (ОДКБ) Николајем Николајевичем Бордјужом.

Ђорђевић и Бордјужа (Фото: Министарство одбране Републике Србије)

Како се наводи у саопштењу Министарства одбране, теме разговора Ђорђевића и Бордјуже биле су учешће у мировним операцијама, борба против тероризма, као и борба против трговине дрогом, која представља озбиљну претњу на глобалном нивоу. Министар Ђорђевић истакао је да је Република Србија опредељена за војну неутралност, као и да са НАТО остварује сарадњу у оквиру Програма Партнерство за мир. "Србија нема аспирација за пуноправним чланством у НАТО и то нам омогућава, као и државама-чланицама ОДКБ-а, да будемо активан чинилац регионалне и светске безбедности", рекао је Ђорђевић.
Ђорђевић је нагласио да је пуноправно чланство у Европској унији главни спољнополитички приоритет Србије, уз истовремене одличне односе са свим партнерима широм света и да се, у складу с тим, Србија труди да развија добре партнерске односе и са чланицама ОДКБ-а, што се посебно односи на Руску Федерацију, Републику Белорусију и Републику Јерменију. Посебно је наглашено да Србија води самосталну и независну спољну политику, уз поштовање сопствених националних интереса, као и да ће наставити да се руководи тим принципима, посебно у односу на актуелну мигрантску кризу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА