Најновије

"ЕПЛ" БЕЛЕЖИ ПРВИ ПАД: Продаја "ајфона" подбацила

Амерички технолошки гигант „Епл” забележио је први пад продаје „ајфона” од 2007. године када је лансирао прву серију овог смартфона, што се одразило на пад нето добити за 22 одсто на 10,5 милијарди долара у фискалном кварталу завршеном 26. марта, у односу на 13,6 милијарди из истог периода прошле године.

Ајфон (Фото: pixabay.com)

„Епл” је у извештају о пословању, објављеном прексиноћ, навео да је продаја „ајфона” први пут пала на годишњем нивоу на 51,19 милиона јединица у посматраном кварталу, у односу на 61,17 милиона продатих у истом тромесечју лане, пренео је АФП.
Подбачај продаје „ајфона” такође је утицао на пад прихода на годишњем нивоу, први од 2003. године, на 50,6 милијарди са 58 милијарди долара годину раније.
Приходи од продаје у Кини потонули су у извештајном тромесечју за 26 одсто на 12,5 милијарди долара на годишњем нивоу, али су у Индији узлетели за 56 одсто, наведено је у саопштењу компаније.
Акције „Епла” су после објаве пословних резултата потонуле више од осам одсто на 95,90 долара у продуженом трговању на Волстриту, чиме је „збрисано” 46 милијарди долара тржишне вредности компаније.
Из компаније је такође саопштено да је управа „Епла” добила овлашћење да потроши 35 милијарди долара више на откуп акција, као и да повећа исплату дивиденди на 57 центи по акцији, преноси Танјуг.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА