Најновије

Гол Саула о коме ће се дуго причати за победу Атлетика(ВИДЕО)

После Барселоне, фанатична екипа Дијега Симеонеа савладала још једног "пројектованог" финалисту Лиге шампиона.

Тренутак одлуке( Фото:Јутјуб)

Играти у кратком року са Барселоном, па са Бајерном, два толико супериорна тима и оба победити без примљеног гола је нешто заиста вредно највећег поштовања.
Атлетико Мадрид је постао машина за млевење фаворита!
Екипа Дијега Симеонеа савладала је Баварце резултатом 1:0 у првој утакмици другог полуфинала Лиге шампиона на “Висенте Калдерону”.
Стрелац јединог гола био је Саул Нигуез после велеслалома кроз одбрану Бавараца у 11. минуту!
Било је то све што се тиче оног “конкретног” са меча, али не и једино вредно помена у тактичком надмудривању два врхунска тима. Гости су, преко Алабе, погодили пречку, Атлетико преко Тореса стативу из једине праве шансе домаћег тима у другом полувремену, које је у потпуности обележила теренска доминација Гвардиолиног састава. Атлетиков дефанзивни зид је издржао огроман притисак у периоду игре када су Баварци имали посед близу 80 процената. Да је нека друга екипа била наспрам њих, вероватно да би два-три гола била реалност у таквом односу снага, али фанатизам играча Атлетика кроз које као да је прожет дух Дијега Симеонеа је некад невероватан. Бајерну је ово био тек четврти меч ове сезоне на којем није дао гол, а Атлетику већ 13. дуел од последњих 15 у Лиги шампиона на којем је сачувао мрежу! Тренутак одлуке догодио се  11. минуту. Није било много оних који би се кладили да ће гол у овако “тврдом” мечу “пасти” после соло акције, и то какве! Саул Нигез је кренуо у слалом, провукао се између Алкантаре и Алонса, ушао у шеснаестерац, тамо варком тела преварио и Алабу и онда савршено прецизном “кифлом” погодио стативу, од које се лопта одбила у гол. То ни један супер голман какав је Нојер није могао да дохвати. У наставку меча, са протоком времена, Бајерн се консолидовао, па ударио најснажније у другом полувремену. Био је то период највеће доминације која је претила да сломи кичму Мадриђанима. Облак, један од јунака победе, био је на великим искушењима. Претили су гости са свих страна, углавном са дистанце. Најближи голу били су у 54. минуту када је “ракета” Алабе уздрмала пречку. Покушавали су Видал, Мартинез (главом после корнера, веома близу), али је сваки пут Облак био несавладив. Први пут када су играчи Атлетика дошли до даха од притиска Бавараца – могли су да им задају тежак ударац. У 76. минуту контру је повео Гризман, проиграо Тореса, а овај, мајстор какав је, генијалним ударцем савладао Нојера, али је лопта погодила стативу. На њу је натрчао Коке, чији је покушај зауставио немачки голман. До краја меча видели смо стриктну и дисциплиновану дефанзиву Атлетика и нове покушаје гостију, додуше не онако снажне као до тада. Ипак, Облак није смео ни да трепне због перманентне опасности која је била присутна. И ударце Бенатије и Видала у надокнади времена је кротио, и био је то знак да “Калдерон” крене да слави.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА