Најновије

ОПОЗИЦИЈА ОПЕТ ЗА ИСТИМ СТОЛОМ: "Нема подела међу нама, хоћемо демократију"

У седишту СДС почео је састанак опозиције на којем се разматрају изборне неправилности и закључци са синоћне седнице Републичке изборне комисије (РИК).

Опозизија опет за истим столом (Фото: Правда илустрација)

У седишту СДС састали су се лидери различитих опозиционих странака, на којем учествују Санда Рашковић Ивић, Бошко Обрадовић, Саша Радуловић, Бојан Пајтић, Чедомир Јовановић, Борис Тадић.
Новинарима се око 14 часова обратио лидер СДП Борис Тадић. Тадић је на конференцији рекао да СНС жели да промени гласове грађана и приброји себи како би добила више гласова, јер сада има мало више од 90 посланика.
"Повод састанка је тај што се након отварања џакова са гласовима утврдило да се број гласова пребројан у РИК-у разликовао у односу на онај који су опозиционе странке пребројале. Пратимо шта се догађа у РИК-у, желимо да нађемо адекватно решење зато што се одједном појавило 60 приговора, а РИК је рекао да је било само два, што повећава сумњу у регуларност избора", рекао је Чедомир Јовановић, који се такође налази на састанку.
Санда Рашковић Ивић потврдила је да ће у 18 часова ДСС Двери одржати конференцију за штампу.
"Све опозиционе странке деле исто мишљење, нема подела међу нама, и све за шта се залажемо су слобода и демократија", рекла је Рашковић Ивић.
РИК је синоћ донео одлуку о понављању избора на 15 гласачких места и поновном бројању гласова са 100 места. Такође, прихваћени су записници, односно резултати са 63 биралишта, а гласање на једном бирачком месту је поништено и на њему неће бити поновног гласања.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА