Најновије

ОВАКО ИЗГЛЕДА РАСПОДЕЛА КАРАТА: Вулину одбрана, Дачић и Ђорђевић чуче у заседи?

БЕОГРАД - Досадашњи министар за рад Александар Вулин засад слови као најозбиљнији кандидат за министра одбране у новој влади.

Ко ће чинити нову Владу? (Фото: Јутјуб)

Ово је потврђено из више незваничних извора блиских лидеру СНС -а Александру Вучићу.

- Вучић није још увек водио никакве разговоре о кадровским решењима у Влади с обзиром на то да још нису почели ни разговори са странкама које би требало да уђу као коалициони партнери. Зна се да ће са СВМ бити договора, док је што се тиче СПС све засад непознаница. Одржао је неформални састанак с ужим кругом сарадника са своје листе и укратко би се могло рећи да ни он сам није засад донео никакву коначну одлуку - каже извор.

Како додаје, "неке ствари се ипак донекле знају", попут Вулина који је и пре избора био једно од најизвеснијих решења за ово место, али и да су осим њега на ово место око бацили и други, попут лидера социјалиста.

- Иако се засад не зна ни да ли ће СПС у владу са СНС и овог пута, познато је да би Ивица Дачић волео да води војску. То се шушкало још у време кад избори нису ни били расписани. Тако се и досадашњи шеф дипломатије поверио својима да он не би био лоше решење за Министарство одбране - објашњава извор.

Ипак, он за то готово да нема никакве шансе.

- Када је реч о ресорима одбране и полиције, то је оно што свако иоле упућенији зна да Вучић ни у једној расподели карата не би препустио људима ван своје странке и листе. Ти ресори нису ни у понуди за преговарање. Лидер Покрета социјалиста, иако није из његове странке, свакако је наступао на изборној листи СНС и одувек је важио за човека који ужива велико Вучићево поверење. Ипак, осим што га сматра за пријатеља, свакако је битно и то што је Вучић неколико пута истицао да је изузетно задовољан како је Вулин радио током мигрантске кризе - објашњава извор.

Зоран Ђорђевић, који је последња три месеца као привремено решење од смене Братислава Гашића министар одбране, како кажу, познаје систем с обзиром на то да је од 2012. државни секретар у овом министарству и није досад направио неки гаф који би штетио странци у чијем главном одбору је члан. Ипак, он није виђен као решење на дуже стазе за ову функцију.

Нико од њих није хтео да коментарише сазнања.

Иако је Јадранка Јоксимовић то својевремено одлучно демантовала, шушкања да је хтела ресор одбране била су поприлично гласна, те су их и званично коментарисали поједини функционери СНС.

Међутим, у претходном периоду након Гашићеве смене постало је јасно да је Вучић не види на том месту. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА