Најновије

НАТО УПОЗОРИО РУСИЈУ: Ако нас нападнете, зажалићете!

Заменик главног секретара НАТО поручио је да ће се Русија суочити с брзим одговором ако покуша да напдне чланицу Савеза.

НАТО-Русија (Илустрација: InfoWars принтскрин)

Амбасадор Александер Вершбов, казао је у петак у Будви током одржавања 2БС Форума да НАТО не жели нови хладни рат. Он је у свом говору послао поруку Русији.
"Ако Русија покуша напасти неку од чланица НАТО, без обзира јесу ли њене методе прикривене или директне, суочиће се с брзим одговором и зажалиће због такве акције", казао је заменик генералног секретара НАТО, како преноси Анадолија.
Он је поручио да је НАТО отворен за дијалог с Русијом.
Медији су недавно пренели вест како ће НАТО послати четири додатна батаљона у Пољску и друге балтичке државе, како би ојачао своје границе са Русијом, у време када Москва појачава војне активности. Према писању"Wall Street Journal Friday", заменик министра одбране Сједињених Америчких Држава Роберт Ворк потврдио је како је реч о наведеном броју јединица, односно о 4.000 војника те како су појачања одговор на руске активности око Литваније, Естоније и Латвије. Западни званичници казали су овом листу како ће САД осигурати два батаљона, а Немачка и Велика Британија преостала два.

Низ инцидената у Балтичком мору

Истовремено, три нове јединице основане су на западу и југу Русије како би се "осујетило јачање снага НАТО", изјавио је пре неколико дана руски министар одбране Сергеј Шојгу. "До краја године формираће се две нове јединице у западној војној регији и још једна у јужној војној регији", рекао је Шојгу. Инциденти су се недавно низали у Балтичком мору, где су се руски авиони приближили америчким војним бродовима или авионима у неколико наврата. У уторак, кад је Естонија оптужила руске авионе да редовно крше њен ваздушни простор, НАТО је казао да неће оклевати "да заштити своје савезнике" у случају руске "агресије". У Будви је у току To Be Secure (2BS) Форум, међународна конференција која се бави питањима глобалне и трансатлантске сигурности. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА