Најновије

КИЛОГРАМИ, РУКОМ ОДНЕСЕНИ: Плочице на стомаку за само две недеље захваљујући овој рајској воћки

Уз помоћ ове чаробне намирнице, приметићете плочице на стомаку, које нисте ни били свесни да имате.

Трбушњаци (Фото: pixabay.com)

Постоје различите дијете које заиста топе ваше килограме, али у суштини већи проблем је јо-јо ефекат. Ова популарна дијета ће постати ваш “кец из рукава” за излазак из света гојазних.
Грејпфрут дијета има две верзије, пише портал Здрава крава.

Прва и оскуднија је она која прописује конзумирање искључиво грејпфрута, чиме се постиже драматичан губитак килограма у врло кратком временском периоду. Уношење само и искључиво грејпфрута вам гарантује и боље здравље и бољи изглед, јер његова ниска енергетска вредност доприноси ефективнијем пречишћавању крвних судова, а истовремено има својства која помажу у процесу сагоревања масноћа.
Други и заступљенији концепт грејпфрут дијете се заснива на конзумирању овог воћа пре сваког оброка. Може да се једе пола грејпфрута, да се припрема сок од свеже исцеђеног грејпфрута или да се користи куповни сок од грејпфрута без додатог шећера, кад нисте у прилици да користите свеж. Особе које се одлуче на овај концепт дијете могу да уживају и у прженој, и у похованој, и у масној храни.
Оно што се већини вас неће свидети је да за време грејпфрут дијете није дозвољен унос шећера. Тако да су препоруке да избаците из исхране све облике посластица и слаткиша.
Оно што ће вам се дефинитивно свидети је да вам је дозвољено да једете све врсте меса, рибе, јаја, млека и млечних производа. Једино о житарицама морате да водите рачуна тако што ћете их уносити у нешто мањој мери. Али зато поврће и воће може да се конзумира у неограниченим количинама. Постоје препоруке да се смањи унос хлеба, иако се нагласак првенствено даје коришћењу грејпфрута пре сваког оброка.

Начини припремања намирница су ваш слободан избор, што значи да су укључени и кување у води и на пари, печење и све методе пржења. Дијета не захтева никакву промену у навикама припремања и избора хране. Међутим, дијетом су прописани оброци који свако јутро започињу соком од грејпфрута на празан желудац.
Време предвиђено за грејпфрут дијету је неограничено, осим у случају првог концепта дијете, који се базира искључиво на грејпу, где се време ограничава на једну до две недеље.
Грејпфрут садржи ензиме за које се сматра да убрзавају процес варења и разградњу масти, па је у овој дијети искоришћен као алат којим се подстичу процес мршављења.
Извор: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА