Најновије

ПРОСЛАВА И У ДОЊЕЦКУ: Парада победе 2016. у главном граду ДНР (ФОТО/ВИДЕО)

ДОЊЕЦК - Војна парада у част 71. годишњице победе у Великом отаџбинском рату се одржава 9. маја и у главном граду Доњецке Народне Републике.

Парада у Доњецку (Фото: dnr-news.com)

У Паради учествује 45 војних возила, укључујући тенкове, пешадијска борбена возила и оклопне транспортере, самоходна и вучна артиљеријска оруђа, ракетне системе против-авионских ракета. Заједно са модерним оружјем, приказује се и опрема из времена Дргогог светског рата.

Кроз град пролазе војници ДНР, особље Министарства за ванредне ситуације, Министарства унутрашњих послова и кадети војних школа са заставама ДНР. Параду је отворио министар одбране, генерал-мајор Владимир Кононов, док је она окончана обраћањем лидера Доњецке Народне Републике Алекандра Захарченка. "Још једном вам свима честитам празник Велике победе. Хвала вам за ваш непроцењиви подвиг", рекао је Захарченко присутним ветеранима Великог отаџбинског рата, након чега су главном улицом прошли учесници акције "Бесмртни пук". Лидер ДНР је обећао ветеранима и свим осталим житељима Републике да ће се борба водити до победе за слободу Донбаса, као што су се борили војници за слободу Отаџбине од 1941. до 1945. године. "Обећавам, победићемо, издржаћемо и победичемо", закључио је Захарченко Прослава се одвија уз пратњу лимене музике Доњецке филхармоније, која је свирала и током ратних година. Центар града је, поводом Дана победе, блокиран. Извор: Правда/dnr-news.com, srb.news-front.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.
[Translate to English:] [Translate to English:]

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА