Најновије

КОШАРКАШКИ ЧАРОБЊАК НА ТРОНУ: Тео, коначно! (ФОТО)

Милош Теодосић је у каријери учинио толико тога да ће многима остати сан да достигну бар део његових успеха, али је тек овог маја по први пут осетио сласт подизања пехара Евролиге. Зато и не чуди што је са томпусом прославио титулу освојену победом над Фенербахчеом у берлинском финалу.

Милош Теодосић(Фото:Euroleague.net)

Новинарска легенда каже да је Теодосић закаснио на један од првих интервјуа. Као члан ФМП-а нашао се у Вршцу, где је из Београда допутовала ТВ екипа баш да би са њиме направила причу и представила га гледаоцима као једног од талената који би могао да обележи нову еру српске кошарке. Ипак, у заказано време, њега није било на договореном месту. Дошао је са малим закашњењем. И са две девојке, које су га у стопу пратиле, жељне аутограма и бар неког минута у друштву младића из Ваљева, који је пленио и на паркету и ван њега.
Новинарима се извинио, објаснивши да је разлог за кашњење заиста само популарност. Али, дуг је пут од популарности до успеха.
Десетак година раније, на интервју са Вањом Булићем за јануарски број "Дуге" 1987, 18-годишњи Александар Ђорђевић је дошао а да су га пратиле три девојке. Популарност није страна кошаркашима. Паралела је овде призвана јер тамо где је "Сале Национале" стао, Тео је наставио. Теодосић је 2007. био најкориснији играч Европског првенства за кошаркаше до 20. година старости. Наравно, водио је нашу репрезентацију до злата. Није му то било прво, узео је најсјајнију медаљу и на кадетском (2003.) и на јуниорском (2005.) првенству Европе. Са сениорском селекцијом, у коју га је Мока Славнић уврстио још као клинца, успео је да освоји два сребра, 2009. на Еуробаскету, а пет година касније на Мундобаскету. Клупску каријеру обележили су трофеји. Са Олимпијакосом је двапут освајао Куп Грчке у време Панатинаикосове доминације, са московским ЦСКА, чији је и сада члан, био је двапут шампион Русије. Проглашен је за најбољег играча Евролиге 2010, те године га је и ФИБА Европа прогласила за најбољег на "старом континенту". Трипут је биран у идеалну евролигашку петорку, укључујући и ове сезоне, а двапут у другу петорку. Пре нешто више од годину и по дана сврстан је у идеалну петорку Светског првенства. Најбољи плејмејкер на планети, неко ће рећи и неће бити далеко од истине. Уосталом, чак ће и најмлађи љубитељи кошарке моћи да се сете бар три чудесне асистенције какве се не виђају тамо где Тео не игра, или оне далекометне тројке преко Гарбахосе, када су наши клинци елиминисали тада актуелне владаре планете и то у четвртфиналу Мундобаскета. Минуле ноћи ЦСКА је освојио седму титулу првака Европе у клупској историји. Теодосић прву. Био је најкориснији играч финала, дошавши до индекса 29 уз 19 поена, седам асистенција, пет скокова и две освојене лопте. А дошао је и до толико жељеног трофеја. "Извињавам се што касним, није било до мене, заиста", могао би Тео да каже и овога пута, са све томпусом. И, нико му не би замерио. Јер, није каснио капитен "орлова". Каснио је пехар.

Always with me🇷🇸❤️

A photo posted by Milos Teodosic (@milosteodosiic) on May 15, 2016 at 3:01pm PDT

With my new best friend.🏆❤️ #CSKA #EuroLeague

A photo posted by Milos Teodosic (@milosteodosiic) on May 15, 2016 at 2:49pm PDT

Извор:Прабда/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА