Најновије

СРПСКА ВОЈСКА НА АМЕРИЧКОЈ ВЕЖБИ У РУМУНИЈИ: Ратне игре на само 400км од Севастопоља! (ФОТО/ВИДЕО)

Само неколико дана након активирања 800 милиона долара вредног ракетног штита у Румунији, САД су одржале војну вежбу промовишући "регионалну стабилност у источној Европи" заједно са пет других земаља, укључујући и Србију.

Српски војник на НАТО војној вежби (Фото: ЈуТјуб)

Око 350 војника из шест земаља учествовао у војним вежбама у стрелишу Смардан код Галаца, на истоку земље у близини границе са Молдавијом. Вежбе су завршене данас. Вежба под називом 'Платинасти орао 16.1' окупила је војнике из Бугарске, Молдавије, Румуније, Србије, Велике Британије и САД. Они су вежбали лакше нападе авиона и хеликоптера између осталих ствари, док је један од команданата рекао да се вежба спроводи због "стабилности у региону".
"Први батаљон маринаца се шири у источној Европи, а чињеница да смо дошли овде, у Румунију, и тренирамо са пет других народа, заиста промовише регионалну стабилност. Заједничка вежба у миру значи да ће се они који тренирају заједно борити добро заједно", рекао је потпуковник Џастин Ансел из корпуса америчких маринаца за РТ. Крајем априла, два америчка Ф-22 Раптор 5Г стелт борбена авиона су распоређена на аеродрому у Румунији, чиме је НАТО "показао подршку својим источноевропским савезницима" због нечега што види као "руску агресију." Иначе, војна база Михаил Когалницеану налази мање од 400 километара од руског војног упоришта у Севастопољу на полуострву Крим. У 2014. години амерички председник Барак Обама обећао је да ће ојачати војну способност источних чланица НАТО-а. Извор: РТ/Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА