Најновије

НЕ ПРЕСТАЈЕ АНТИСРПСКА ХИСТЕРИЈА: Хтели да га убију у Зеници само зато што је Србин

ЗЕНИЦА - Затвореник КПЗ "Зеница" Роберт Јусић тврди да је изложен малтретирању зато што је држављанин Србије.

Држављанин Србије трпи невероватну тортуру у КПЗ Зеница (Фото: Јутјуб)

Каже да су други затвореници покушали да га убију, па чак и осунете.

Јусић служи казну од две године и месец дана због отмице и наношења тешких повреда, и наводи да су његови проблеми почели првог дана кад је смештен у ову установу.

"Првих дана су ме више пута тукли и рекетирали, тако да сам морао да им дајем новац. Тада су ме пребацили у четврти павиљон, али су се проблеми и ту наставили. Малтретирали су ме само зато што сам Србин. Осуђеник Самир Имамовић покушао је тада да ме убије, а управа затвора га је казнила са само 20 дана самице", истакао је Јусић.

Кад се жалио стражарима, каже он, један од њих му је рекао да ће га, ако не буде давао новац, тући као Војислава Шешеља, да му "ово није Србија". Јусић тврди да је Харис Чаушевић, који је осуђен на 35 година затвора због тероризма, покушао да га осунети.

Ово је други велики скандал који потреса КПЗ "Зеница" у последњих двадесетак дана. На Ускрс су нападнути браћа Ненад и Предраг Бајић и Синиша Бабић, јер су Срби.

Осуђеници тврде да ово није први пут да су мета напада Срби и да затворски чувари увек окрећу главу кад се догоди напад на њих. Они истичу да су већина старешина, који раде у КПЗ "Зеница", били чувари у злогласном логору за Србе који се налазио у данашњем петом павиљону зеничког затвора.

Породице српских осуђеника већ дуже време упозоравају на лош статус Срба у највећем затвору у Федерацији БиХ. Један од најтежих случајева у овом затвору догодио се 2013. године кад је осуђеник Аднан Шерак (28) током затворске шетње брутално претукао Џенана Џаку (30) који је од повреда пао у кому, а након четири дана умро у Кантоналној болници у Зеници. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА