Најновије

СМЕНА УРЕДНИКА НА РТВ Запослени: Доводи се у питање опастанак јавног сервиса

Новинари, уредници и запослени на Радио-телевизији Војводине (РТВ) упозорили су данас јавност да је опстанак јавног сервиса Војводине доведен у питање сменом уредника и водитеља.

РТВ (Фото: Јутјуб)

Како наводи 77 запослених на РТВ у писму упућеном јавности, уредници и водитељи Информативног програма смењени су без икаквог образложења, и то пре постављења в. д. главне и одговорне уреднице Првог програма телевизије, а већ у првој недељи рада в. д. руководства.
- Седморо уредника "Дневника у 17 х" и емисије "Разгледнице" је без икаквог решења, јуче касно поподне само обавештено телефоном да наредног дана неће уређивати те емисије, да би јутрос био промењен и готово цео тим Јутарњег програма "Добро јутро Војводино". Тиме је озбиљно доведен у питање квалитет дневног информативног програма - каже се у писму запослених.
Они додају да је актуелни план рада важио још свега пет дана, јер се прави недељни распоред, па се запослени питају због чега је смене требало спровести тако брзо, стављајући у други план одговорност коју јавни сервис има према грађанима. - Врло је индикативно то да је до смена дошло у истом дану када је Управни одбор констатовао оставку главне и одговорне уреднице Првог програма телевизије Марјане Јовић, и то сат времена пре почетка седнице на којој је њена оставка констатована- наводе запослени. Они додају да се након смене директора програма Слободана Арежине и оствки уреднице Првог програма телевевизије Марјане Јовић, као и генералног директора РТВ Срђана Михајловиће све најважније функције у тој куће налазе у в. д. статусу. - Имајући у виду нагле смене до којих је дошло у дневном програму, сматрамо да су угрожене и друге емисије Радио-телевизије Војводине, по којима смо постали препознатљиви и у региону. Од в. д. руководства захтевамо јавно објашњење зашто је дошло до такве нагле смене без икаквог образложења и да ли је по среди политичко уподобљавање РТВ-а. Таквим потезима нарушава се тешко стечено поверење грађана - истичу запослени и позивају грађане, који су стварни власници јавног сервиса да им помогну да заштите његов рад. Руководство РТВ још увек се није званично огласило поводом смене уредника. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА