Најновије

Како сазнати шта (или ко) вам успорава бежични интернет

Једна од ствари које вас могу много изнервирати и успорти је спора интернет веза. Пре него што љутито зграбите телефон и позовете оператера, како би се извикали да не добијате интернет који плаћате, прођите некеод ових корака како би сами утврдили у чему је проблем.
Један од честих разлога зашто вам је интернет успорио је јер га неко други користи истовремено. На пример, ако имате веома једноставну шифру или је уопште немате, врло је могуће да вам се неко од комшија накачио на интернет, што може јако да га успори.
Такође, број уређаја у домаћинству који су спојени на интернет преко јединог рутера могу да успоре интернет. Ако је неколико особа спојено на wи-фи истовремено, па још један или више компјутера, мањи кућни уређаји и слично, није ни чудно што је веза спора.
Још један од разлога може бити квар с рутером, а у том случају већ треба да позовете свог оператера за кога је ово вероватно рутинска ситуација и брзо и лако ће вам понудити решење.
Корисничке службе вам могу рећи и колико је уређаја/особа спојено на вашу везу с интернетом, па их можете питати и, у случају да вам нетко краде нет, променити или поставити шифру/заштиту.
Међутим, пре него што поченете да оптужујете комшије, проверите јачину сигнала у одређеном делу куће или собе. Можда сте већ доживели да вам се чини да у једној просторији вај-фај савршено функционише, а у другој се сигнал губи или је све много спорије.
Постоји више апликација које помажу да утврдите јачину сигнала у одређеном делу куће или просторије, а међу њима је и ”HeatMapper”. Он ће вам показати где је најповољније сместити компјутер, или где не. ИЗВОР: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА