Најновије

Тужба против Вучића због Савамале

После готово месец дана и даље се не зна ко су нападачи с фантомкама који су срушили објекте у Савамали и испод моста Газела у Београду. Неки од власника срушених зграда најављују тужбу против премијера Александра Вучића пошто их је у медијима означио као криминалце.

Оставили пустош (Фото: Н1 принтскрин)

Ко и по чијем налогу руши ноћу с фантомкама у центру Београда полиција још није открила. Међутим, од премијера Александра Вучића јавност је, прошле недеље, чула да су, заправо, власници објеката у спрези са криминалом.
"Све тамо, све то што су добили, могу да ми причају дал има овакав или онакав папир, све је стечено криминалом и корупцијом, нису му ни мама ни тата остављали, већ претходни градски челници на лоповлук и криминал, зато они и углавном ћуте, један стручњак има 64 кривичних дела", рекао је Вучић.
Због ове изјаве премијера Вучића очекује тужба власника неколико срушених објеката у Херцеговачкој.
"Нећу да ћутим"

Нећу да ћутим, немам кривична дела, нисам стекао криминалом и корупцијом, а и управо ми је отац оставио преузеће - тврди директор Транспорт Перона.
"Овде је била радионица предузећа Транспорт перони, где је мој отац иначе власник и оснивач овог предузећа седео до краја свог живота и највише времена проводио овде. Криминалци су они који су ово урадили 25. и то је једини криминал у целој тој причи и вандализам који се догодио у тој изборној ноћи", каже Владимир Марковић из предузећа Транспорт перони.
Да нема ниједну кривичну пријаву и да никад није оптуживан за било које кривично дело тврди и власник Искре, којем је срушено више од хиљаду квадрата.
А зато што се и даље не зна ко су криминалци у читавој причи и зашто полиција није помогла грађанима када су их напали маскирани нападачи, Иницијатива не давимо Београд за среду најављује нов протест.
"Сведочили смо о томе да су насилници назван комплетним идиотима, да је већина медија о томе ћутала или се бавила естрадом, да нико ко је одговоран није ништа о томе конкретније рекао", каже Ива Чукић из иницијативе "Не давимо Београд". Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА