Најновије

ПЛАКАЊЕ: Ово су најглупљи криминалци којима се смејала цела Србија (ВИДЕО)

Ово су неки од најнеспособнијих криминалаца у Србији који су својим неделима успели да насмеју полицајце до суза.

Пљачкаш (Фото: pixabay.com)

Ко се крио иза маски пљачкаша златаре „Стефановић” у београдској Коларчевој улици минулог петка око 19 сати полиција и даље утврђује. Претпоставља се да ће запис са неке од 12 камера око ове златаре помоћи истражним органима да пронађу разбојнике који су успели да побегну чим се иза пулта појавио један од мајстора и замахнуо фотељом у њиховом правцу. Потпуно су превидели да је иза просторије у којој је изложен накит мајсторска радионица. И кад су муњевито истрчали из радње покупивши само сталак са наруквицама, маске су скинули и одбацили само неколико метара даље, у оближњем пролазу, и нестали. Све, а посебно то што су за мету одабрали радњу у строгом центру града, указује да су пљачкаши аматери.
Професионалци тешко да би у пљачку златаре пошли усред дана. Нити би у обијање кренули старим „стојадином”, као када је 2011. године разбојнички двојац опљачкао банку на Гундулићевом венцу и са око 650.000 динара са места разбојништва покушао да се одвезе „стојадином” који је „одбио послушност” – није могао да упали. Међу аматерске пљачке спада и она коју је 2010. покушао самостално да изведе тридесетдвогодишњи студент. Оробио је банку на Новом Београду и украо око два милиона динара. Покушао је да побегне бициклом, али није могао да откључа катанац којим је обезбедио свој двоточкаш како му га лопови не би украли.
Међу пљачкашима упамћеним по „логичким поступцима” су четворица разбојника који су из банке на Старом сајмишту успели да украду чак 2,6 милиона динара и 45.000 евра. Чекала их је „форд фијеста” којом су бежали преко Бранковог моста. Једино што су заборавили јесу београдске гужве. Заглавили су се у кркљанцу и то насред моста. У ауту су нађени новац, фантомке и оружје.
Један од најсмешнијих случајева догодио се у септембру 2008. године кад су двојица педесетогодишњака опљачкала стан у Улици господара Вучича. како би што пре утекли, ушли су у лифт. Али се он баш у том тренутку покварио и пропао у подрум. Заглављене лопове је извукла ни мање ни више него полиција.
Почетком маја 2014. године на Вождовцу у руке полиције и то на свој рођендан пао је педесетрогодишњи мушкарац. Он се попео уз зид висок око седам метара, закорачио на терасу првог спрата и почео да диже ролетну. Бука је пробудила либијску породицу, а када је глава куће отворила прозор, лопов се оклизнуо и пао на плочник. Узнемирени укућани су одмах позвали полицију и Хитну помоћ. Извор: Espreso.rs/Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА