Најновије

САД: Санкције према Русији су успешне, треба их продужити

Координатор за санкције у Стејт дипартменту Денијел Фрид изјавио је да ће Вашингтон наставити са економским санкцијама против Русије и изразио наду да ће Европска унија учинити то исто.

Данијел Фид (Фото: Јутјуб)

Амерички званичник је на једној панел дискусији изјавио је да су санкције уведене због подршке Москве проруским снагама у Украјини и припајања Крима имале успеха у ублажавању подршке проруским снагама и допринеле укључивању Русије у Кијевски мировни процес, преноси АП.
- Санкције су послужиле као средство одвраћања и спречиле много гора дешавања - реако је Фрид и додао да "свако ко помисли да ситуација у Украјини не може да буде гора, нема довољно маште".
У сукобима у источној Украјини, који су почели пре две године, погинуло је 9.300 људи, а делови територије су стављени под контролу проруских снага. САД и ЕУ су реаговале увођењем забране на пословне трансакције са кључним руским компанијама и путних ограничења за највише руске званичнике.
Споразум о прекиду ватре потписан у фебруару 2015. године у Минску, у Белорусији, значајно смањио насиље у Украјини, али обе стране непрестано крше примирје.
Фрид је рекао да треба времена и стрпљења да би санкције дале резултата и изразио наду да ће наставак притиска на Русију Украјини омогућити да спроведе неоходне реформе како би се интегрисала са Западом.
Санкције које је ЕУ увела Русији истичу овог лета. Лидери ЕУ ће се тим поводом састати крајем јуна како би одлучили да ли ће их укинути или продужити, обзиром да земље чланице имају различите економске и политичке односе са Русијом.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА