Најновије

ГУБИ ШАНСЕ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Клинтонова кршила правила кореспонденције!

ВAШИНГTOН - Претендент на демократску номинациjу за председничког кандидата Хилари Kлинтон ниjе поштовала прописе Стеjт департмента за службену кореспонденциjу електронским путем, преноси Роjтерс.

Хилари Клинтон (Фото: ЈуТјуб)

У извештаjу инспектора  Стеjт департмента се критикуjе употреба приватног меjла Хилари Kлинтон док jе била на функциjи државног секретара, преноси агенциjа.
"У наjмању руку, секретарка Kлинтон jе требало да преда сву пошту коjа се односила на функционисање њеног сектора пре него што jе отишла са  функциjе. Oна ни то ниjе урадила и тако jе прекшила правила Стеjт департмента", наводи се у саопштењу. 
Извештаj инспектора Стеjт департмента jе представљен америчким конгресменима.  
Портпарол Kлинтонове: Са меjловима радила оно што и други
Портпарол бивше државне секретарке СAД Хилари Kлинтон, Браjан фолон изjавио jе данас да jе извештаj генералног инспектора Стеjт департмента показао да jе она користила меjл на начин њених претходника и да jе њено коришћење приватног меjла било познато владиним званичницима у то време.
"Извештаj показуjе да су проблеми у системима за чување електронске документациjе Стеjт департмента постоjали од раниjе и да ниjе био преседан да неко ко jе на њеноj позициjи користи меjл Стеjт департмента све до доласка наследника", навео jе у данашњем саопштењу фолон, а пренео Роjтерс.
Oн jе додао да у извештаjу ниjе наведено да jе ико успео да хакуjе приватни сервер коjи jе Kлинтонова користила. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА