Најновије

Гугл планира да укине шифре на телефонима до краја године

Корисници андроид паметних телефона ће моћи да се улогују користећи комбинацију лица, начина куцања и покрета.

Фото: Hongkiat.com

Гугл ће почети тестирање алтернативе шифрама следећег месеца, у потезу који би могао да олакша компликације са логовањем заувек.

Нова опција која је представљена девелоперима компаније зове се Труст АПИ и биће иницијално тестирана са неколико "веома великих финансијских институција" у јуну, судећи по Даниелу Кауфману из компаније Гугл.

Кауфман је директор Гугл групе за напредну технологију и пројекте, а Труст АПИ је прво створен под кодираним именом Пројекат Абакус.

Прошле године је Абакус представљен као "убица шифара" али не кроз поменути начин већ уз микс више индикатора у једно солидно парче доказа да сте та особа за коју се представљате.

Између осталог, Труст АПИ ће имати биометријске индикаторе попут облика лица и гласа, као и мање очигледне одлике као што су начини кретања, начин куцања и како прелазите по екрану, уз сервис који наставља да ради у позадини телефона, и може да отпрати да ли се ти индикатори поклапају са начином како користите телефон.

Ипак, било би сулудо користити овај метод да се осигура веб сервис. Чак и препознавање лица, које је сад уграђено у толико Андроид телефона, значајно је мање сигурно од отиска прстију, судећи по мерењима самог Гугла.

Али комбинација свих тих ствари, како компанија говори, резултира резултатом 10 пута сигурнијим од отиска прста!

Гугл ће дозволити и другим компанијама да користе ово као идентификацију корисника кроз АПИ. Банке ће моћи да овере логовање муштерија кроз Андроид до "краја године" ИЗВОР: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА