Најновије

ПОЗИВ МАНДАТАРА ПОСВАЂАО ОПОЗИЦИЈУ: Вучић раставио Санду и Бошка, огласили се и Шешељ и Пајтић!

БЕОГРАД - Позив за разговор, који је упутио мандатар Александар Вучић, изазвао је нове потресе на српској политичкој сцени.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Овај позив је камен спотицања у коалицији ДСС-Двери, а према појединим калкулацијама велико је питање да ли ће се оно што ће му Вучић понудити свидети лидеру социјалиста Ивици Дачићу.

Према овим информацијама, које није могуће до краја проверити, Вучић је спреман да Дачићу понуди министарство рада и социјалне политике које је до сада држао лидер Покрета социјалиста Александар Вулин. Шта ће се још наћи у Вучићевом пакету намењеном Дачићу за сада је тешко претпоставити, али је извесно да ће странке различито реаговати на Вучићеву понуду.

Тако је председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић изричита у ставу да се код Вучића не иде док лидер Двери Бошко Обрадовић наводи да ће се одазвати позиву.

Вучић је јуче најавио да ће СНС почетком следеће седмице упутити позив свима који су отворени за разговор о будућности Србије, што не значи да ће са свима правити коалицију.

- Са свима сам спреман да разговарам. И са онима који сваки дан причају да неће да разговарају. Мене занима где они виде будућност Србије. Неки од њих ће можда ући у Владу. Наравно, ипак нећу све позвати у коалицију - казао је он на конференцији за новинаре.

Реагујући на пружену руку и отворена врата за разговор у коалицији ДСС-Двери дошло је до првог раскола. Тако је председница ДСС-а одлучна у својој намери да позив не прихвати.

- Нећемо ићи код Вучића, зато што је његова политика и што се тиче националних интереса Србије и што се тиче економије потпуно другачија од политике ДСС-а - рекла је она.

Њен коалициони партнер и лидер Двери Бошко Обрадовић ипак је спреман за разогор.

- Нисам разумео да ли мандатар за састав нове владе планира да на консултације позове све шефове посланичких група у Скупштини Србије, па и Двери, или ће позвати само оне који су му блиски по ставовима и које види као потенцијалне коалиционе партнере. Ако добијемо позив за разговор, одазваћемо се, као што смо то учинили и када нас је позвао председник Томислав Николић, иако су нам политички погледи другачији, а често и потпуно супротни - казао је он и додао да сматра да је дијалог користан.

- И ми имамо својих 10 тачака на којима би требало формирати будућу владу, па бисмо их радо супротставити Вучићевим, па да видимо ко има бољи програм за будућност Србије - навео је лидер Двери.

Лидер радикала Војислав Шешељ поново је био загонетан у вези са Вучићевим позивом.

- Ако нас позове, као и увек заседаће страначки колегијум, и на њему ћемо донети одлуку да ли ћемо ићи на тај разговор. Ми смо најдемократскија странка и одлуке никада не доносим само ја - рекао је Шешељ.

Лидер ДС-а Бојан Пајтић кратко је поручио да се не одазива на позиве упућене преко телевизије.

- Не знамо шта ће бити садржај разговора, ни да ли ћемо бити позвани. У коалицију са СНС-ом свакако нећемо - одлучан је Пајтић. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА